DruštvoNaslovna

PANČEVO: Radnici Higijene čiste sneg i odnose smeće

Sneg i niske temperature ni jednog momenta nisu usporile rad JKP „Higijena“ u Pančevu. Radnici Radne jedinice „Čistači“ od noćas čiste pešačke prelaze i staze, autobuska stajališta, prilaze ustanovama, bolnici, Domu zdravlja, ambulantama, vrtićima i školama kako bi ih učinili prohodnim i tako doprineli normalnom funkcionisanju grada.

I pored angažovanja većeg broja ljudi na čišćenju snega i posipanju soli (blizu 2,5 tone do sada) ni jednog momenta nije došlo do zastoja u radu RJ ,,Iznošenje otpada“. Uz stalna dežurstva radnika u radionici i pri niskim temperaturama na terenu je bilo dovoljno kamiona za odnošenje komunalnog otpada, grajfera, i ostalih radnih mašina. Uz čišćenje grada redovno je održavana prohodnost na pristupnom putu do nove deponije, kao i puteva na telu stare deponije, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijene“.

 

 

“Parking servis” nije kontrolisao naplatu parkinga danas. Zaposleni u ovoj radnoj jedinici ,,Higijene“ angažovani su na čišćenju parkirališta u gradu.

 

 

Higijena je organizovala i deljenje toplih napitaka, čaja i kafe, zaposlenima na terenu kako bi im bar malo olakšali rad po ovom hladnom vremenu.