DruštvoNaslovna

Predsednik Vučić u Banatskom Novom Selu obišao domaćinstvo porodice Maksimović i razgovarao s poljoprivrednicima

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, a nakon toga počeo razgovore sa poljoprivrednicima tog kraja.

Porodica Maksimović je predsednika dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so.

 

 

Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

Porodica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke. Vlasnici najavljuju proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

Maksimović je konstatovao da je govedarstvo jedna od primarnih grana poljoprivrede, a Vučić je izrazio uverenje da će olakšice, kada je reč o izvozu mesa na tržište Turske, pomoći da ta grana poljoprivrede napreduje.

Preksinoć sam razgovarao sa Erdoganom i zahvalio mu što je povećao uvoz junetine sa 5.000 na 10.000 tona. Sad nam daju da izvozimo i suncekretovo ulje za Tursku i to je sve dobro za našu privredu, rekao je Vučić.

 

Maksimović je pokazao predsedniku objekat koji je u izgradnji za 150 junadi u tovu i istakao da je jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju poljoprivrednici to što ne mogu da pronađu dovoljno radnika.

Tokom posete Banatskom Novom Selu predsednik Srbije sa svojim saradnicima održao je radni sastanak s poljoprivrednicima.

 

 

Kako je u razgovoru s novinarima kasnije predsednik Vučić rekao, sastanak je bio veoma konstruktivan i najavio je dosta podsticaja za poljoprivrednike kako bi se unapredio ovaj sektor.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potpredsednik IO SNS i koordinator za Južni Banat Branko Malović, zvaničnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim.