DruštvoNaslovna

Predsednik Vučić posetio je Vršac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je postrojenje za preradu vode za grad Vršac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, koje je na istoimenom izvorištu podzemne vode.

 

U obilasku sa predsednikom Srbije i njegovim saradnicima, potpredsednikom IO SNS i koordinatorom za Južni Banat Brankom Malovićem, bila je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.
Prisutan je bio i direktor preduzeća „2 oktobar“ Nebojša Perić.

Postrojenje snabdeva vodom grad Vršac i dva seoska naselja, a plan je da se u narednih pet godina izvrši povezivanje još desetak seoskih naselja. Kapacitet je 200 litara u sekundi, plus rezervnih 100, a u postrojenju se iz sirove vode uklanjanju amonijak i mangan. Izgradnja postrojenja počela je u martu 2016. godine i završena je krajem 2017. godine, dok je sam projekat započet 2014. godine.

Projekat je realizovan u okviru programa vlada Nemačke i Srbije, preko kreditne linije KfW banke, a investicija je u vrednosti od šest miliona evra. Od ukupne sume javno komunalno preduzeće „2. oktobar“ uložilo je 60 odsto putem kredita, dok je 40 procenata donacija nemačke vlade.

Predsednik Vučić posetio je danas u Vršcu IT kompaniju „HITeam“, u nastavku obilaska Južnobanatskog okruga. Predsednika su ispred kompanije dočekali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik „E-smart sistem“ Goran Veljović i direktor firme „HITeam“ Dejan Tanasijević.

Vučić je sa domaćinima obišao objekat i pogledao film o radu kompanije i njihovim budućim planovima.

Prema rečima Tanasijevića, godišnji promet kompanije je 1,5 miliona evra, a u njoj je zaposleno 23 ljudi.
Kompanija „HITeam“ je u Naučno-tehnološkom parku u Vršcu prošle godine otvorila proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju informatičke opreme, kao i prvi ekološki „Data centar“ u Srbiji.

Izgradnja tog objekta u Vršcu počela je u septembru 2015. godine, na površini od površine 1.772 metara kvadratnih.

Svoju posetu Vršcu, predsednik Aleksandar Vučić završio je u školskom centru „Nikola Tesla“. Školski centar „Nikola Tesla“ je srednja stručna škola čiji program obrazuje osam obrazovnih profila trećeg i četvrtog stepena u tri područja rada – mašinstva i obrada metala, ekonomija, pravo i administracija i elektrotehnika.

Okupljenim građanima, od kojih su mnogi poželeli da se slikaju s predsednikom, Vučić je zahvalio na toploj dobrodošlici.

Daću sve od sebe da u Vršac dovedemo još jednog velikog investitora, poput ZF u Pančevu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Vršca, koji su ga dočekali ispred školskog centra „Nikola Tesla“.

Autoputevi znače dolazak više investitora i Vršac će biti pogodnije i podobnije mesto za to. Osim Hemofarma i ulaganja u IT sektor, znam da je Vršcu potreban još jedan prozivodni pogon, još jedna fabrika i daću sve od sebe da sa prijateljima iz sveta i stvarajući još bolji investicioni ambijent dovedemo još jednog investitora u Vršac. Ljudi moraju da ostanu, poručio je on.

On je zahvalio garđanima što su ga u tolikom broju sačekali, što su podržali i njega ali i politiku pristojnosti i normalnosti koju sprovodi. Ponovio je da se očekuje da do kraja ove godine budu završeni sve pripreme za brzu saobraćajnicu preko Vršca do rumumske granice i da se potom krene sa izgradnjom tog puta.