DruštvoNaslovna

Vučić posetio opštinu Kovin, dočekalo ga 2.000 građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne Ustanovu za sport Kovin, gde je razgovarao sa sportistima Južnobanatskog okruga.

Tu je prisustvovao treningu karate kluba „Radnički Kovin“, kao i kondicionom treningu odbojkaškog kluba „Bavanište“.

 

Sastanak sa sportistima Južnog Banata

 

Ispred Ustanove za sport, predsednika su dočekali brojni građani, kojima je on u obraćanju poručio da će i Kovin i Srbija biti bolje mesto za život, kao i da očekuje da, osim ZF u Pančevu, stigne još nekoliko važnih investitora za Južni Banat.

 

 

Rekli su da me niko neće dočekati u Kovinu, da je Vučić otkazao skup, ali kao što vidite – ja sam došao. I da vas je 20 puta manje ja bih došao. Gledaćemo da dovedemo što više investitora u ovaj kraj, napravićemo put da ovaj deo spojimo sa Rumunijom i Temišvarom, da budemo bliži Rumuniji, ali i Beogradu. Izvukli smo zemlju iz bankrotstva, otvorili fabrike zaposlili ljude, dok nam drže pridike oni u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost i u čije vreme je Crna Gora proglasila nezavisnost. Autoputem koji bi išao od Pančeva do Vršca, kao i drugog od Beograda do Zrenjanina, na najbolji način upućujemo pozivnicu svima koji hoće da grade fabrike, ulažu i zapošljavaju ljude. Za samo nekoliko godina teškim reformama uspeli smo da zemlju sačuvamo od bankrotstva, vašim radom uspeli smo zemlju da sačuvamo. Danas Srbija već tri godine ima suficit u budžetu, ne manjak. Zato što nećemo da dugove ostavljamo našoj deci. Hoćemo deci da ostavimo čiste račune da bi sa nadom mogli da čekaju budućnost, kazao je Vučić.

On je naglasio da želi da poveća zaposlenost u Južnobanatskom okrugu. Istakao je da su prioriteti izgradnja autoputa Pančevo – Vršac i Beograd – Zrenjanin, što će, kako je rekao, privući investitora u taj kraj.

Dovođenje gasa u svaki kraj i izgradnja ovih autoputeva na najbolji način uputiće pozivicu svima koij žele da grade fabrike, otvaraju pogone i zapošljavaju ljude, rekao je Vučić.

On je dodao da je namera da približimo Rumuniju, ali i Beograd Rumuniji, da Temišvar ne bude daleko, ali i da strani investitori ne kažu da im je daleko autoput i da zato ne otvaraju fabrike ovde. Podsetio je građane da je javni dug bio 79 odsto BDP-a, a da je danas 50 odsto i da je teškim reformama zemlja spašena od bankrota, te da tri godine za redom Srbija ima suficit u budžetu.

 

 

Predsednik je rekao da su građani svedoci velikih pritisaka na Srbiju, pre svega po pitanju Kosova i Metohije i poručio da će država čuvati narod i zemlju, mnogo snažnije nego što su oni, u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost, a Crna Gora se odvojila od Srbije.

Znam da vas sekira kada čujete da neko protestuje. Nemojte da vas to brine. I danas su trojica rekli da ovde nikoga neće biti, a vas je nekoliko hiljada. Nemojte da brinete, ljudi čija su politika nasilje i vešala, ne mogu da pobede vas, pristojne ljude i one koji se vredno bore za ovu zemlju, rekao je Vučić i zahvalio im se na podršci koju mu pružaju.

Vučić u fabrici pečuraka u Kovinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je fabriku za proizvodnju i preradu pečuraka „Delta Danube“ u Kovinu, nastavljajući obilazak Južnobanatskog okruga, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Predsednika su ispred fabrike, dela indonežanske „Bawazir Group“, koji je u Kovinu otvoren 2016. godine, sačekali generalni direktor „Delta Danube“ Sunil Mamgain, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i radnici.

 

 

Prema rečima Mamgaina, u Kovinu se dnevno proizvode šest tona pečuraka koje se izvoze u Rusiju i Holandiju.
Fabrika, koja ima 230 zaposlenih, ima dva pogona sa po 20 prostorija za uzgajanje pečuraka, kao i pogon za sortiranje, zamrzavanje i pakovanje šampinjona.

Indonežanska kompanija je u pogon u Kovinu do sada uložila četiri miliona evra.