DruštvoNaslovna

Predsednik Srbije obišao Južnobanatski okrug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je 10. februara kampanju „Budućnost Srbije“ posetom Južnobanatskom okrugu i obišao Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo.

Predsednik Vučić je najavio da će u narednih šest, sedam ili osam godina biti završena brza saobraćajnica Pančevo – Vršac, do rumunske granice, duga 86 kilometara.

Čekamo Rumune da nam kažu da li će da grade autoput ili će da ostane na brzim saobraćajnicama, rekao je predsednik Vučić u Vršcu i istakao da je tokom ove kampanje čuo šta sve i gde precizno treba uraditi da bi se olakšao i unapredio život građanima.

On je istakao značaj autoputa Beograd – Zrenjanin, čija bi vrednost bila oko 280 milina evra, a pomenuo i izgradnju autoputa od Zrenjanina do Novog Sada, koji bi koštao oko 250 miliona evra.

Predsednik Vučić je naveo da će se raditi i na daljoj rekonstrukciji železničke pruge, te podsetio da je urađena glavna stanica u Pančevu.

Sada vozovi idu brzinom između 60 do 90 kilometara na sat, na pruzi Pančevo – Vršac. Renoviraćemo prugu za brzine do 120 kilometara na sat, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je, tokom obilaska Južnobanatskog okruga, prvo posetio Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo–Debeljača. On je rekao da je opština Opovo bila zadužena 105 miliona dinara, a da su danas dugovi spušteni na 70 miliona i istakao da se u prethodnom periodu radilo na poboljšanju uslova za najmlađe i najstarije.

Predsednik Vučić je izjavio da je zadovoljan jednom stvari u Južnobanatskom okrugu – dolaskom nemačke firme ZTF u Pančevo, koja će doneti ogromni novi kvalitet, a koja će značiti i Opovu.

 

 

Predsednik Vučić posetio je gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu i razgovarao sa poljoprivrednicima iz tog kraja, a zatim otišao u Vršac, gde je prvo posetio IT kompaniju HITeam a potom postrojenje za preradu vode za grad Vršac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, na istoimenom izvorištu podzemne vode.

Predsednik Vučić je primetio da Vrščani piju jednu od najboljih voda u Srbiji, bez viška mangana i amonijaka, a postrojenje je koštalo oko šest miliona evra. On je rekao i da se već razgovaralo sa Bankom Saveta Evrope i da će nam biti na raspolaganju 200 miliona evra za kapitalne infrastrukturne projekte, radi popravljanja životnog standardna svih građana.

Predsednik Vučić je u Vršcu obišao i školski centar „Nikola Tesla“ i zahvalio građanima što su ga sačekali u velikom broju i što su podržali politiku pristojnosti i normalnosti koju sprovodi.

Predsednik Vučić je u Beloj Crkvi obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“, u čije je renoviranje uloženo 60 miliona dinara, i izjavio da je Srbija 2012. godine bila najgora u Evropi prema indeksu koji meri stanje u zdravstvu u EU, dok je danas bolja od osam zemalja. On je, u obraćanju građanima, naglasio da ne postoji ništa važnije nego da se u to mesto dovedu novi investitori.

Uspeli smo da obezbedimo uređenost javnih finansija i uspećemo da povećamo plate i penzije. Još veće povećanje očekujemo ove godine. Mislim da je to nešto što će moći da sačuva dobar deo ljudi da ostanu, rekao je predsednik Vučić i dodao da je država spremna da uloži i više novca u turizam, odnosno u jezera u okolini Bele Crkve.

Predsednik Vučić je u Kovinu posetio fabriku za proizvodnju i preradu pečuraka Delta Danube, deo indonežanske kompanije koja je u pogon u Kovinu do sada uložila četiri miliona evra, i Ustanovu za sport Kovin, gde je razgovarao sa sportistima Južnobanatskog okruga.

Dovođenje gasa u svaki kraj i izgradnja autoputeva na najbolji način uputiće pozivicu svima koji žele da grade fabrike, otvaraju pogone i zapošljavaju ljude, rekao je predsednik Vučić.

 

 

Predsednik Srbije u obilasku fabrike aviona u Pančevu

 

Predsednik Vučić je obilazak Južnobanatskog okruga nastavio u Pančevu, gde je posetio dva proizvodna pogona fabrike „Utva avio-industrija“ i na centralnom pančevačkom trgu se obratio građanima.

„Video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A video sam i stvari koje smo uspeli da pokrenemo i promenimo“, rekao je predsednik Vučić u Pančevu i naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF.

 

Veliki broj građana dočekao je predsednika Vučića u Pančevu

 

To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će doneti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Videćete za 10 godina, kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi setiti i reći da je ovo za vreme Vučića urađeno, naveo je predsednik Vučić i dodao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije.

On je podsetio da je u prethodnih pet godina otvoreno 180 fabrika u Srbiji i najavio da će i poljoprivrednici, pored različitih vrsta subvencija, moći ponovo da dobijaju i subvencije za gorivo.

Tako radi odgovorna vlast. Uvećava prava, primanja, plate i penzije, ali ne ruši državu, zaključio je predsednik Vučić.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Pančevu je dočekalo oko 15.000 građana.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts