DruštvoNaslovna

Jeremićev Miroslav Aleksić plaća Andreju Vučiću 300.000 dinara odštete zbog povrede časti i ugleda u isforsiranoj aferi “Jovanjica”

Prvi osnovni sud u Beogradu prvostepenom presudom je obavezao potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije, plati odštetu od 300.000 dinara, jer mu je neistinitim navodima u vezi slučaja “Jovanjica” povredio čast i ugled, potvrdio je Tanjugu Vučićev punomoćnik, advokat Vladimir Ðukanović.

Ova presuda doneta u korist Andreja Vučića je dokaz da se na lažima ne može graditi politička karijera, ocenio je Ðukanović.

Takođe je Aleksiću poručio da se zamisli o onome što je činio i govorio, kao i da za dosuđeni iznos odštete može da se obrati “onima koji su ga naučili i naterali da priča takve laži”.

Andrej Vučić tužio je Aleksića zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija pre hapšenja telefonom pozvao predsednikovog brata, a što su u međuvremenu osporila veštačenja telefona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u emisiji Hit Tvit da je slučaj “Jovanjica” bio pokušaj napada na njega koji je trebalo, kako je rekao, “da ide zajedno sa akcijom ove organizovane kriminalne grupe”.

Pre nekoliko dana moj brat je pobedio na sudu onog secikesu koji je pljačkao budžet, sve tastom i taštom u Trsteniku, i dobio Alekisća (Miroslava) koji treba da plati 300.000, to još nije pravosnažno već prvostepena presuda, rekao je Vučić i dodao da to niko nije objavio, ali da su se svi mediji bavili tim slučajem “Jovanjica”. To niko nije objavio, zato što je Aleksić sve slagao oko “Jovanjice”, naglasio je Vučić i zapitao šta je to bilo u “Jovanjici”.

Istakao je da je to zapravo bio pokušaj napada na njega koji je trebalo, kako je rekao, “da ide zajedno sa akcijom ove organizovane kriminalne grupe”.

Oni nisu verovali da nikakav kontakt nismo imali sa njima… Ustanovljeno je sa kim su imali kontakte i jedva čekam glavni pretres, pa će svima da postane jasno u Srbiji, naglasio je Vučić.

foto: Dado Đilas, Dragan Kadić