AktuelnoDruštvoNaslovna

Vladimir Batez posetio škole u Kovačici i Uzdinu i uručio vredne ugovore

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštinu Kovačica i potpisao ugovore po konkursima za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture na teriotriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Vrednost projekata koji su danas uručeni Osnovnoj školi Mlada pokolenja su za sanaciju fiskulturne sale 1.775.000 dinara i za opremanje neophodnim rekvizitima za fizičko u iznosu od 285.000 dinara. Uzdinska škola dobila je sredstva za sanaciju fiskulturne sale i za kompletne radove na parketu, zidovima i svlačionicama, i to 1.300.000 dinara.

Pokrajinski sekretar je posetio školu Mlada pokolenja u Kovačici i sa direktorkom Anjičkom Bireš potpisao dva ugovora o projektnom finansiranju. U školi su ga dočekali naši đaci i gromoglasnim aplauzom pozdravili. Pokrajinski sekretar, gospodin Batez se pred učenicima zahvalio na toploj dobrodošlici i tom prilikom poklonio deset lopti za najzastupljenije sportove u našim školama.

Nakon posete Kovačici, pokrajinski sekretar za sport i omladinu je posetio Osnovnu školu Sveti Georgije u Uzdinu, gde je takođe potpisao ugovor sa direktorom škole, Oktavijanom Krecu. Obratio se đacima i uverio ih da je Pokrajinska Vlada i Sekretarijat za sport i omladinu tu da im omogući što bolje uslove za bavljenje sportom. Direktor škole, Oktavijan Krecu, zahvalio se sekretaru na poverenju i donetim poklonima u vidu lopti za nastavu fizičkog vaspitanja.

Prioritet je razvoj sportske infrastrukture. Ova potreba za ulaganjem u omladinski sport bila je evidenstna, s obzirom na zatečeno stanje u skladu je sa strategijom za razvoj sporta, kaže Vladimir Batez.

U nastavku posete Opštini Kovačica sekretar Batez obišao je Sportski centar Slavija gde je u sali prisustvovao treningu inkluzivnog džuda.

Dva puta nedeljno u sali za džudo, korisnici Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju vredno treniraju rade vežbe i zahvate dokazujući i sebi i drugima koliko mogu da postignu. Uz Sombor, ovo je jedino mesto u Srbiji gde se organizuju treninzi džudoa za osobe sa smetnjama u razvoju.

Sekretar Batez obećao je podršku ovom programu i pohvalio opštinu Kovačica kao i džudo trenere i sve one koji predano i sa ljubavlju i entuzijazmom rade sa decom sa smetnjama u razvoju. Benefit ovog programa je veliki jer se kroz ovaj sportski program podiže kvalitet njihovog života.