DruštvoNaslovna

Kovačica: za predsednika Opštine izabran Jaroslav Hrubik, a Milan Garašević za predsednika Skupštine opštine

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica održana je danas i na njoj je usvojen izveštaj Izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora, verifikovani su mandati 29 odbornika, izabran predsednik i zamenik predsednika opštinskog parlamenta i postavljen sekretar Skupštine opštine Kovačica.

Za predsednika opštine Kovačica izabran je Jaroslav Hrubik, poverenik Mesnog odbora Srpske napredne stranke Kovačica koji je do sada obavljao funckiju zamenika predsednika opštine, a na njegov predlog za zamenika predsednika opštine izabran je Petar Višnjički, poverenik Mesnog odbora Srpske napredne stranke Crepaja.

 

 

Za predsednika Skupštine opštine Kovačica, na predlog skupštinske većine izabran je Milan Garašević, dosadašnji predsednik opštine Kovačica, zamenik predsednika SO Kovačica biće Stelian Balan iz Uzdina.

Na mesto sekretara Skupštine opštine Kovačica, postavljen je Robert Mitevski, dosadašnji načelnik Opštinske uprave Kovačica.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Jan Korenj iz Kovačice, Dragan Jovanov iz Crepaje, Jano Šulja iz Padine, Boško Radosavljev iz Debeljače, Janoš Nađ iz Debeljače, Monika Krecu Puja iz Uzdina i Jan Valovec iz Kovačice.

Na osnovu rezultata izbora održanih 21. juna, izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ima apsolutnu skupštinsku većinu sa 21 mandatom. U lokalni saziv su ušli i predstavnici Vojvođanskog fronta sa 4 mandata, lista Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)- Dragan Marković Palma“ imaće 3 mandata, a Savez vojvođanskih Mađara ući će u Skupštinu opštine Kovačica sa jednim predstavnikom.