DruštvoNaslovna

Miloš Markov novi predsednik Opštine Opovo, Zoran Tasić predsednik Skupštine

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Opovo, Miloš Markov izabran je za novog predsednika Opštine Opovo, na predlog novog predsednika Skupštine dr Zorana Tasića, koji je do sada vršio funkciju predsednika Opštine.

Za zamenika predsednika opštine izabrana je Ankica Simin Damjanov iz Sefkerina. Opštinsko veće činiće Igor Vujić, Goran Fogl, Goran Divljački, Milovan Knežević i Vesna Stanojev, dok će funkciju zamenika predsednika Skupštine obavljati Dragan Ugrinov.

Miloš Markov je diplomirani ekonomista iz Opova. Iz njegove radne biografije možemo izdvojiti saradnju sa lokalnom samoupravom kao projekt menadžer (2009-2012), kratak period je obavljao funkciju predsednika opštine (2015-2016), zatim i zamenika predsednika opštine (2016-2019), dok je poslednjih godinu dana bio direktor pančevačke filijale Dunav osiguranja.

Markov se prisutnima zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da je ova funkcija velika čast ali i odgovornost.

Obavljanje ove funkcije vidim pre svega kao timski rad. Očekujem dobru saradnju, nastavak započetih i pokretanje novih infrastrukturnih projekata i kroz ekonomsko jačanje modernizaciju opštine u svim segmentima. Trenutno se nalazimo u vrlo specifičnoj epidemiološkoj situaciju čije će nam prevazilaženje svakako biti prioritet u narednom periodu, rekao je novi predsednik opštine.

Građanima i odbornicima se na izboru zahvalio i dr Zoran Tasić. On je poručio da se nada da će zakonodavna i izvršna opštinska vlast kvalitetno sarađivati kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

Tokom izbora za skupštinske i opštinske organe odbornici liste SPS-JRS nisu uzeli učešća u glasanju.