NajaveNaslovna

Pančevo na Sajmu nautike u Beogradu

41. Sajam nautike, lova i ribolova biće održan od 1. do 5. marta u Beogradu, u halama 1 i 4 Beogradskog sajma. U pitanju je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Među eksponatima Sajma nautike nalaze se ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi, kojima mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije.

 

 

Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

U pratećem programu Sajma nautike Pančevo će se predstaviti na tri predavanja.

Detalj sa Sajma nautike 2018

U petak, 1. marta od 13 do 14.30 sati biće održan okrugli sto na temu „Nautička privreda u službi nautičkog turizma“ u okviru kojeg će biti reči o aktuelnim problemima i predlozima za poboljšanje ove privredne delatnosti, biće predstavljeni nautički potencijali Srbije, plovni putevi, infrastruktura, plovila, oprema, usluge, poreska politika i regulativa u nauci. Medijatori ovog panela biće Krsta Pašković i Milorad Timčenko, a diskutanti Ljiljana Krec iz Marine Apatin, prof. dr Snežana Štetić, dr Zoran Radmilović, Vlado Kresojević, Lazar Stanojević, Bojan Vulčević, Milan Isaković, Radomir Ječinac, Dejan Jovanović i Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo.

U petak, 1. marta od 15.30 do 16.30 biće predstavljeni Deseta Eko regata Tamiš i XIII Dan Dunava u Pančevu. Govoriće Milorad Timčenko iz Gradske uprave Pančevo i predstavnice lokalnih samouprava Pančevo i Opovo, Gordana Ćirić i Marina Mitrović.

U subotu, 2. marta od 16.45 do 17.30 biće organizovana prezentacija novog turističkog proizvoda Turističke organizacije Pančevo „Nestvarne lepote Tamiša“. O ovoj temi govoriće Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo i Milorad Timčenko iz GU Pančevo.

 

 

Sajam nautike, lova i ribolova uvek ima i bogat prateći sadržaj – stručna predavanja i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

Radno vreme Sajma od 1. do 4. marta je od 10 do 19 sati, a 5. marta od 10 do 16 sati.