DruštvoNaslovna

Škole u Bačkoj Topoli spremne za novu školsku godinu

Nova školska godina u OŠ „Nikola Tesla“ u Bačkoj Topoli počeće 1. septembra sa 460 učenika svih odeljenja, od toga 47 prvaka. 27 prvaka će nastavu pohađati na srpskom, a 20 na mađarskom nastavnom jeziku.

Svečani prijem prvaka i program za učenike ove obrazovne ustanove biće održan u dvorištu škole sa početkom u 16.30 časova. Nakon prigodnog programa roditelji će biti u prilici da obiđu učionice i upoznati sa rasporedom časova.

Učenici će u skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete nositi zaštitne maske, jedino u slučajevima kada komunikacija između njih ne postoji, na samom času i prilikom odgovaranja, moći će da ih skinu.

Učenici od 5. do 8. razreda i specijalnog odeljenja stalno idu u prvu smenu, đaci od 1. do 4. razreda mesečno će menjati smene. U septembru učenici 2. i 4. razreda pohađaće nastavu u prvoj smeni, a učenici 1. i 3. razreda u drugoj smeni.

Tokom letnjeg raspusta škola je, sredstvima dobijenim u ciklusu projekta MTS -a „Stvaramo znanje“, sa milion dinara opremila dva informatička kabineta. Ovih dana, u dogovoru sa lokalnom upravom, trebalo bi da počnu radovi na postavljanju priključka za gas vrednosti 1.800.000 dinara.

Uskoro, u svim učionicama biće postavljena led rasveta, za šta je pokrajina velikim delom pokrila trošak od 2 miliona i 90 hiljada dinara koliko će iznositi ova investicija.

Tekst i foto: L.V.