Sport

Pančevo: organizovan sportski dan u naselju Kotež 2

Na terenima u naselju Kotež dva održan je drugi sportski turnir u malom fudbalu, košarci, odbojci na pesku i šahu.

Veliki broj ljubitelja sporta okupio se 25. maja na terenima u naselju Kotež dva kao bi se takmičili ali i uživali u sportu. Učesnici su zadovoljni organizacijom turnira, ali i terenima.

Mesna zajednica Kotež po drugi put organizuje sportski turnir na zahtev svojih sugrađana.

I ove godine odziv je bio izuzetan. Imamo prijavljenih 14 ekipa u malom fudbalu, 4 ekipe za odbojku na pesku i osam ekipa za basket, kaže Milan Stanković, predsednik Mesne zajednice Kotež.

Grad Pančevo podržava ovakva i slična dešavanja u gradu, ali pomaže i Mesnim zajednicama koje imaju sportske terene da ih održavaju.

Maja Vitman, gradska menadžerka poziva sve sugrađane da se uključe i na jesen u sportske aktivnosti, kada planiraju da organizuju mesec sporta u tom naselju.

Očekujemo da će i za taj turnir biti mnogo prijavljenih ekipa, posebno što će on trajati čitav mesec. Ove godine na turniru je prisutno najviše starijih sugrađana, dok su prošle godine zastupljeniji bili mlađi stanovnici naselja. Plan nam je da u septembru i oktobru uključimo što više mladih, pre svega dece školskog uzrasta, rekla je Maja Vitman.

U Gerontološkom centru u okviru ovog turnira održano je i tamičenje u šahu i Međunarodni šahovski turnir za kadete, na kome je učestvovalo oko 100 dece.

Pobednici turnira dobili su pehare i medalja, a obezbeđeni su i prigodni vaučeri i majice.

Turnir je organizovala Mesna zajednica Kotež u saradnji sa Udruženjem „Srpska Sparta“ i Sportskim savezom Pančeva. Grad Pančevo je podržao manifestaciju.