AktuelnoDruštvoNaslovna

Bačka Topola: u toku građevinski radovi na više lokacija

25Pre dve nedelje počeli su radovi na izgradnji novog kraka Vidovdanske ulice u Bačkoj Topoli, vrednost radova je 17.175.557,00 dinara, a planirani završetak radova je 31. jul ove godine.

Predsednik Upravnog odbora „Komgrada“ Nemanja Simović objašnjava da je još prilikom planiranja radova na povezivanju Dunavske i Vidovdanske ulice bilo najavljeno da će naredna faza biti asfaltiranje i kompletno uređenje Vidovdanske ulice od Ulice Glavna do spajanja sa ulicom Boljai Farkaša kod novoizgrađenog košarkaškog terena.

10. juna ti radovi su počeli i pored asfaltnog puta biće urađeni i novi trotoari za pešake, nova parking mesta a postavićemo i novu rasvetu. Završetak radova je planiran 31. jula. U okviru istog projekta uređenja užeg centra grada očekuju nas i radovi na izgradnji novog parkinga u Кarađorđevoj ulici kao i izgradnja novog parkinga u Prvomajskoj ulici, rekao je predsednik Upravnog odbora „Komgrada“ Nemanja Simović.

 

Novi put Tomislavci

 

Simović ističe da se vodi posebno računa o svim stanovnicima opštine Bačka Topola, pa i onima u seoskim mesnim zajednicama. Tako su 14. juna završeni radovi na izgradnji novog sportskog terena za košarku i mali fudbal u MZ Njegoševo, koji je svečano otvorio pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez.

 

Novi sportski teren za košarku i mali fudbal u MZ Njegoševo

 

Resorni pokrajinski sekretarijat i Opština Bačka Topola uložili su zajednički 2,2 miliona dinara u rekonstrukciju sportskih terena sa koševima, golovima, a rekonstruisane su i tribine za Njegoševu. U planu je da se u narednom periodu izradi i projekat za teretanu na otvorenom.

Pri kraju su i radovi na izgradnji novog puta u Tomislavcima dužine 1000 metara. U MZ Mali Beograd završena je izgradnja pešačke staze a raspisana je i javna nabavka za izgradnju puta u MZ Bački Sokolac, kaže naš sagovornik dodajući da prema stručnom mišljenju Građevinskog fakulteta iz Beograda i u toku su radovi na usaglašavanju projektno-tehničke dokumentacije.

 

Novi košarkaški teren u Njegoševu

U narednim danima ćemo nastaviti radove po njihovim instrukcijama. Nismo želeli da zbog brzine radova trpi kvalitet a završetak radova će biti u predviđenom roku, kazao je Nemanja Simović.

L.V.
Foto: Moja Bačka Topola

Tekst je nastao u okviru projekta „Planovi za razvoj Opštine Bačka Topola“ koji je realizovan uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo „Oblak“ i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.