AktuelnoDruštvoNaslovna

Mirović: Bačka Topola primer razvoja u svim oblastima

U Bačkoj Topoli u toku su radovi na izgradnji Učeničkog doma i rekonstrukciji Osnovne muzičke škole.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor boravili su danas u radnoj poseti Bačkoj Topoli, i tom prilikom obišli su radove na izgradnji Učeničkog doma i rekonstrukciji Osnovne muzičke škole.

Posle skoro 100 godina od kada je sagrađena zgrada u kojoj se od 1966. godine nalazi sedište Osnovne muzičke škole, zamenjena je krovna konstrukcija, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 4,8 miliona dinara.

Izgradnja Učeničkog doma u Bačkoj Topoli započeta je 2008. godine. Nakon skoro decenije stajanja radova, Pokrajinska vlada je zajedno sa Opštinom Bačka Topola izdvojila 75 miliona dinara za završnu fazu radova, u kojoj će 107 đaka moći da boravi u ovom domu sledeće školske godine.

Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u razvoj Bačke Topole, koja pre samo pet godina, nije izgledala kao što izgleda danas. Investirali smo u škole, obrazovanje, zdravstvo, u industrijsku zonu a očekujemo i dolazak novih kompanija u ovo mesto do kraja godine, istakao je predsednik Igor Mirović.

On je naglasio da je veoma zadovoljan onim što je danas video, dodavši da postoje i novi planovi za Bačku Topolu, kao što je prečistač otpadnih voda.

Sledeće nedelje, najavio je predsednik Mirović, u Pokrajinskoj vladi biće održan sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, kako bi se pripremili za buduće projekte iz nacionalnog investicionog plana.

Bačka Topola može biti primer i za druge opštine ne samo u privrednom i industrijskom delu već i zbog skladnih međuljudskih odnosa, kazao je predsednik Mirović.

 

 

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine impresioniran je energijom koju je danas mogao da vidi u Bačkoj Topoli.

Predsednik Igor Mirović i ja obišli smo četiri veoma značajna projekta, i u svim ovim projektima postoji sinergija državnog i privatnog kapitala, odnosno pokrajinskih i opštinskih budžetskih sredstava, kao i zainteresovanih investitora. Mislim da je to put koji je jedino moguć i put koji vodi ka cilju, rekao je Ištvan Pastor.

Predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder kazao je da je Opština Bačka Topola uz pomoć Pokrajinske vlade završila sve započete projekte.

Da smo sami izdvajali sredstva za sve projekte u našoj opštini, pola ne bismo uradili da nije bilo Pokrajinske vlade, rekao je Kišlinder.

Predsednici Mirović i Pastor obišli su danas i kompaniju „EM Commerce“ za koju je Pokrajinska vlada preko Razvojne agencije Vojvodine subvencionisala novih 20 radnih mesta.

 

 

Ovom prilikom, predsednici su obišli i Fudbalsku akademiju „TSC“ u Bačkoj Topoli.

Radnoj poseti Bačkoj Topoli prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

 

 

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Bačke Topole“, koji se realizuje uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.