DruštvoNaslovna

U Vladimirovcu održana manifestacija “Dunje i jesenji plodovi”

Udruženje žena “Vredne ruke Banata”, pod pokroviteljstvom opštine Alibunar, organizovalo je u Vladimirovcu 9. tradicionalnu manifestaciju “Dunje i jesenji plodovi”.

Vredne domaćice pripremile su različite đakonije od ovog voća i na taj način pokazale da se ovde i dalje čuva tradicija, rekla je Viktorija Sekešan, predsednica Udruženje žena “Vredne ruke Banata”.

Na manifestaciji je učestvovalo osam udruženja, a vredne žene imale su šta da pokažu posetiocima. Pored prodajne izložbe, na kojoj su se, kao i uvek, našli razni proizvodi, zimnica i piće, na trpezi je bilo raznih slatkiša.

Svoju kreativnost takođe su imale priliku da pokažu i žene iz ostalih udruženja sa teritorije opštine Alibunar koje su doprinele da ova manifestacija dobije karakter jednog divnog jesenjeg druženja i promovisanja tradicije koja živi kroz stare zanate i kulinarske tajne koje se prenose s generacije na generaciju.

Predsednica Udruženja žena “Vredne ruke Banata” uručila je zahvalnice učesnicama. Takođe, zahvalila je svima koji su pružili podršku i svojim prisustvom uveličali manifestaciju.