DruštvoNaslovna

Pančevo: U kol centru Gradske uprave registruju se pozivi, a volonteri Crvenog krsta odmah izlaze na teren

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva 17. marta otvorio je telefonske linije za pomoć najstarijim građanima na koje se mogu javiti ukoliko im je potrebna pomoć pri nabavci namirnica i lekova.

Primljeni pozivi prosleđuju se Crvenom krstu u Pančevu čiji volonteri će građanima kako u selu, tako i u gradu, dostavljati lekove i hranu.

Miodrag Milošević, šef Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu kaže da su telefoni dostupni 24 sata.

U praksi kol centar je predviđen isključivo za zadovoljavanje potreba starijih građana. Apelujemo na sugrađane da se ne javljaju za sve i svašta, nego isključivo da se javljaju ljudi kojima je stvarno neophodna ova pomoć, rekao je Miodrag Milošević.

 

 

Vesna Krstevska, dežurna u kol centru kaže da telefoni neprestano zvone.

Građani zovu zbog najrazličitijih razloga. Naša uloga je ovde da uzmemo brojeve telefona, da saslušamo stranke, da ih pitamo kakva im je potreba, to zabeležimo i zatim prosleđujemo Crvenom krstu, objasnila je Vesna Krstevska.

Volonteri Crvenog krsta dostavljaće lekove i hranu najstarijim građanima u gradu i selima.

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo naglasila je da će volonteri ove organizacije imati svoja jasna obeležja.

Volonteri i volonterke Crvenog krsta Pančevo će odlaziti do sugrađana koji su se javili i koji su prioritetni i kojima je zaista potrebna pomoć i podrška u njihovim svakodnevnim nabavkama, a za sada nisu u mogućnosti da izađu iz kuće, objasnila je Milica Todorović.

Volonteri Crvenog krsta Pančevo od pre nekoliko dana obilaze građane koji su pozvali kol centar i zatražili pomoć u nabavci lekova i hrane. Među njima je i volonterka Milica Stojanović.

 

 

Mi kao volonteri Crvenog krsta u ovakvim situacijama imamo dužnost da pomognemo našim građanima u gradu i svakom naseljenom mestu gde je to potrebno. Pozvala bih mlade ljude koji imaju mogućnosti da dođu u Crveni krst i da nam se pridruže kako bi mogli svim starim licima da pomognemo da prođu kroz ovu situaciju, rekla je Milica Stojanović.

Uloga volontera u vreme trajanja vanrednog stanja biće da budu na usluzi svim građanima u selima i gradu koji nemaju nikog od svojih bližih, mlađih, od svojih komšija da im u ovom trenutku pomognu pri nabavci svakodnevnih potrepština.

Svi stariji građani kojima je potrebna pomoć potrebno je da se jave na jedan od telefona Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva (013/308-950; 013/308-960 i 013/308-736).