DruštvoNaslovna

U Plandištu obezbeđeno dovoljno preparata za dezinfekciju

Dovoljna količina sredstava za dezinfekciju ruku, kao i onih za dezinfekciju prostorija i javnih površina, obezbeđena je u opštini Plandište zahvaljujući preduzeću „Aromaplast“ doo iz Jermenovaca, koje se bavi proizvodnjom ovih preparata.

Njihov proizvodni pogon nedavno je posetio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Plandište predsednik Opštine Jovan Repac.

Repac je izrazio zadovoljstvo što može da dogovori buduću saradnju sa firmom „Aromaplast“ DOO Jermenovci, koja je pokazala veliku društvenu odgovornost i u periodu vanrednog stanja.

Ovo preduzeće kompletno je svoju proizvodnju usmerilo na dezinfekciona sredstva, koja su nam sad od velikog značaja u cilju prevencije od širenja virusa. Veliko hvala i direktoru Ištvanu Šošu što je donirao dezinfekciona sredstva koja ćemo prevashodno iskoristiti za dezinfekciju prostorija Domova zdravlja, škola, prostorija policijske uprave i drugih javnih ustanova, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Saradnja sa lokalnom samoupravom je na visokom nivou, kao i sa predstavnicima organa unutrašnjih poslova, jer su pomogli oko pribavljanja dozvola za kretanje za radnike „Aromaplasta“ koji rade u noćnim smenama, istakao je direktor tog preduzeća Ištvan Šoš.

Zbog trenutnog stanja i velike potražnje za dezinfekcionim sredstvima preduzeće radi u tri smene, kako bi proizveli dovoljan broj preparata. Da bi mogli da radimo punim kapacitetom u tri smene, zbog povećanja obima posla angažovali smo dodatnih 18 radnika. Na dnevnom u tri smene možemo da proizvedemo 20.000 komada gela, kako bi ispoštovali sve narudžbenice. U saradnji sa lokalnom samoupravom trudimo se da pomažemo tako što doniramo određen broj dezinfekcionih sredstava za najugroženijima. Moramo da pomažemo jedni drugima, rekao je Ištvan Šoš.

Predsednik Opštine Plandište zahvalio se na dobroj saradnji koju lokalna samouprava ima sa preduzećem „Aromaplast“ i izrazio nadu da će ta saradnja u budućnosti da bude još bolja za dobrobit svih. Jovan Repac je uputio apel svim stanovnicima Opštine Plandište da se pridržavaju propisanih mera u periodu vanrednog stanja, jer su uvedene za opšte dobro svih građana. Naročito se apeluje na građane koji su došli iz inostranstva da poštuju mere samoizolacije i da se na taj način smanji rizik od širenja virusa.