AktuelnoDruštvoNaslovna

Nove mere: zabrana kretanja od subote u 13 do ponedeljka u 5 časova

Vlada Srbije donela je nove mere, među kojima je i zabrana kretanja od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 časova. Na jednom mestu ne može biti više od dve osobe.

Ljubimci mogu da se šetaju od 23 do 1 sat posle ponoći u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta. Za starije od 65 godina novo vreme za kupovinu, subotom od 4 do 7 sati.

Ove mere saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare. On je rekao da je vreme određeno za šetanje kućnih ljubimaca i za kupovinu za starije od 65 godina određeno tako da ih demotiviše da u velikom broju izlaze na ulice.

Naredna 72 sata očekuje se ubrzanje u smislu broja zaraženih. Za očekivati je i povećanje broja smrtnih slučajeva. Ovo nije predviđanje, već nešto za očekivanje, na respiratorima je 81 lice. U naredne dve nedelje očekuje nas najteži udar, oko 15, 16. aprila. Beograd, Ćuprija, Čačak i Valjevo su žarišne tačke. Od presudnog značaja je da nastavimo da se ponašamo disciplinovano, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici preporučila svim poslodavcima da zaposlenima koji se nalaze u samoizolaciji, ili su pozitivni na virus, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto.

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo još troje ljudi od koronavirusa, pa se broj žrtava popeo na 31. Zabeleženo je još 111 novozaraženih. U Srbiji je 1.171 potvrđeni slučaj Covid-19.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts