DruštvoNaslovna

Pančevo: U obezbeđivanje obroka solidarnosti uključili se i lokalni privrednici

Grad Pančevo od početka vanrednog stanja organizovao je obroke solidarnosti za najugroženije građane. Svakoga dana volonteri obroke dostavljaju na kućne adrese sugrađana kojima je ovakav vid pomoći dobro došao.

Među donatorima su i lokalni privrednici poput buregdžinice „Stankoski“ i pančevačke „Mlekare“.

Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije kaže da se u skladu sa svakodnevnim potrebama obroci dostavljaju na adrese preko volonterskog servisa Gradskog štaba za vanredne situacije.

Veliki broj naših sugrađana nam se javio sa idejom da doniraju ono što oni mogu. Među njima je i buregdžinica „Stankoski“ kojoj se ovom prilikom zahvaljujem i njihovim partnerima pančevačkoj „Mlekari“ koji su omogućili da svake nedelje ujutru naši najugroženiji sugrađani dobiju doručak na svoje kućne adrese. To je nešto što će se događati svake nedelje dokle god je vanredno stanje na snazi, rekao je Stevanović.

Svetlana Radaković, vlasnica buregdžijske radnje „Stankoski“ kaže da su se oni rado odazvali pozivu Gradskog štaba za vanredne situacije da pomognu najugroženijim višečlanim porodicama u Pančevu tako što će im dostaviti burek.

Mi inače nedeljom ne radimo, ali naši radnici su se odazvali našem pozivu i odlučili da dođu i da zajedno sa nama učestvuju u ovoj akciji da je uspešno privedemo kraju, kaže Svetlana Radaković.

Dragan Milovanov je jedan od korisnika obroka solidarnosti.

Imam jedanaestoro dece. Najstariji sin ima 17 godina, najmlađa bebica ima tri meseca. Hteo bih da se zahvalim Gradskom štabu za pomoć što su nam došli i što nam pomažu, kaže Milovanov.

Obroci solidarnosti biće obezbeđivani svakog dana do kraja vanrednog stanja.