DruštvoNaslovna

U opštini Plandište počeo da radi lovno-tehnički objekat za uzgoj divljači

U naseljenom mestu Laudonovac, opština Plandište, danas je zvanično počeo sa radom lovno-tehnički objekat za uzgoj divljači.
Upravljač centra je Lovačko udruženje “Brzava” iz Plandišta.

Čitav projekat izgradnje objekata rađen je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu i lokalnom samoupravom opštine Plandište, a vrednost projekta je 2,2 miliona dinara.

Čitav kompleks objekta, proizvodni deo, repro-centar, objekat za hvatanje i uzgoj divljači prostire se na 55 hektara zemljišta. Objekti ovakve namene su nam preko potrebni obzirom na veliki manjak divljači pre svega jelenske, srneće i divljih svinja na čitavoj teritoriji Republike Srbije, izjavio je republički inspektor za poljoprivredu Jovica Bradvarević.

Ovaj objekat za uzgoj divljači, pre svega divljih svinja, predstavlja jedan od retkih objekata, ako ne i jedini koji je rađen na inicijativu lovačkog udruženja uz veliku pomoć i podršku pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde i što mogu da pozdravim predstavnike lokalne samouprave. Drago mi je što je ovaj centar konačno pušten u rad, jer ovakvi objekti imaju nemerljiv značaj za razvoj, uzgoj i reprodukciju divljači kako za lovačko udruženje tako i za samu opštinu Plandište. Cilj lovačkog udruženja je pre svega unapređenje lovstva, razvoj komercijalnog lovstva i unapređenje turističke ponude opštine Plandište, izjavio je predsednik lovačkog udruženja Rade Brdar.