NajaveNaslovna

Otvoren foto-konkurs „Natura 2000 u kadru“

„Energetski portal“ i ove godine organizuje ekološki foto konkurs na kojem mogu da učestvuju svi koji vole prirodu i bore se za njeno očuvanje i zaštitu prirode i retkih bilnjnih i životinjskih vrsta.

Eko foto-konkurs „Natura 2000 u kadru“ trajaće do 27. novembra. Ovde se možete prijaviti.

Fokusirajte se na prirodu i osvojite vredne nagrade:
1. Nagrada 60.000 dinara
2. Nagrada 45.000 dinara
3. Nagrada 35.000 dinara

Broj poslatih fotografija nije ograničen, a pravo učešća imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Da bi se izbegao potencijalni sukob interesa, na foto-konkursu ne mogu učestvovati organizatori foto-konkursa – zaposleni u Energetskom portalu i stručnjaci angažovani na projektu EU za Naturu 2000 u Srbiji.

Naša je namera da pokažemo važnost očuvanja biodiverziteta u Srbiji, a istovremeno i da prikažemo leote naše prirode i raznovrsnost pejzaža u okviru mreže Natura 2000, saopštili su organizatori.

Teme konkursa su: priroda (nacionalni parkovi, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, vodni resursi) i održivost ljudskih aktivnosti u zaštićenim područjima, održiva poljoprivreda, održivi turizam i druge komercijalne aktivnosti.

Pristigle radove svake nedelje ocenjivaće naš stručni žiri u sastavu: Vođa projektnog tima EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Antoan Avinjon, koordinator projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i urednica Energetskog portala Nevena Đukić.

Najbolje fotografije pristigle tokom nedelje objavljivaćemo na našem sajtu, kažu u „Energetskom portalu“.

Foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i EU projekat Natura 2000. Mreža Natura 2000 je mreža zaštićenih područja u svim evropskim zemljama koja ima za cilj da se sačuvaju najvrednije vrste i staništa.

Prijavite se ovde