DruštvoNaslovna

Pančevo u projektu podrške mladima u poljoprivredi

”Poljoprivreda je spremna za inovacije (AGRI): prema održivom sistemu podrške mladima u poljoprivredi u Srbiji ” naziv je pilot projekta čija je glavna ideja otvaranje Savetodavnog centra za mlade poljoprivrednike u okviru lokalnih kancelarija za mlade.

Kancelarije za mlade grada Kragujevca, Pančeva i Leskovca su posetili kolege u Kancelariji za mlade Sremska Mitrovica i tom prilikom razgovarali o daljim aktivnostima i razmenili iskustva. Odličan primer umrežavanja i saradnje, a sve sa ciljem da poljoprivredu približe mladima.

Koordinatori su tokom sastanka istakli značaj promovisanja omladinskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede sa ciljem povećanja broja mladih poljoprivrednika, kao i volju mladih sa ruralnih područja za dodatnom edukacijom, ali i značaj postojanja Savetodavnog centra koji će na neki način doprineti jačanju kulture udruživanja mladih poljoprivrednika.

 

 

Na sastanku je bilo reči i o daljim aktivnostima u svakoj od lokalnih samouprava i prilagođavanje aktivnosti trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Nakon sastanka koordinatori su imali priliku i da posete Agenciju za ruralni razvoj grada Sremske Mitrovice i sa njima razmene svoja iskustva i znanja.

Takođe, organizovana je i poseta poljoprivrednim gazdinstvima kojima upravljaju upravo mladi.

Izvor: KZM Pančevo