DruštvoNaslovna

Pančevo: pokrenut postupak likvidacije ATP-a, “Pantransport” sada jedini prevoznik

Na sednici Skupštine Grada Pančeva 25. septembra odbornici su usvojili odluku o pokretanju postupka likvidacije Javno komunalnog preduzeća za prevoz putnika “Autotransport – Pančevo”, koje je faktički prestalo da radi sredinom juna sa početkom rada „Pantransporta“.

Nakon završenog postupka likvidacije preduzeće “Pantransport” biće jedino koje se bavi ovom delatnošću kako bi građani imali najsavremeniji prevoz.

U narednih nekoliko dana Agencija za privredne registre pokrenuće postupak likvidacije JKP za prevoz putnika “Autotransport – Pančevo”, a nakon toga Grad Pančevo će izmiriti sva dugovanja koja ATP ima prema dobavljačima.

Za likvidacionog upravnika Autotransportnog preduzeća je izabran dosadašnji direktor ATP-a Bojan Bojanić.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da će Bojanić imati zadatak da uradi sve radnje koje su u skladu sa zakonom kako bi se likvidacija sprovela što brže.

 

 

Važno je napomenuti da smo mi pre donošenja ove odluke o pokretanju likvidacije izmirili sva ona potraživanja koja su imali radnici ka Autotransportnom preduzeću i da su svi radnici isplaćeni. Sve plate, sve otpremnine su isplaćene i ATP ulazi u likvidaciju kao preduzeće koje nema nijednog zaposlenog, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Likvidacija Autotransporta je poslednja faza u reorganizaciji javnog prevoza koju je Grad Pančevo započeo prošle godine.

U prethodnom periodu odnosno od 15. juna imali smo priliku da vidimo da „Pantransport“ obavlja ovu delatnost onako kako je Grad zamislio odnosno sa novim autobusima koji su u skladu sa ekološkim normama, sa autobusima „euro 6“ emisione klase, klimatizovanim. Novi autobusi imaju i pristupne rampe za majke sa malom decom i invalidna lica. Novi autobusi su onakvi kakve Pančevke i Pančevci zaslužuju, a usluga koju „Pantransport“ pruža je usluga kakvu smo hteli za sve naše sugrađane, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Građani se od juna voze autobusima “Pantransporta” tako da su se uverili u njihovu udobnost, ali važnije od toga, ovi ekološki autobusi neće zagađivati vazduh u Pančevu.