NaslovnaSport

Delegacija Sportskog saveza Srbije obišla sportske saveze u Pančevu i Kovinu

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su posetili opštinu Kovin, a zatim i grad Pančevo.

Sportski savez opštine Kovin ima 22 kluba i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ima razumevanja za sport. Na sastanku sa predstavnicima saveza i predsednikom SO Zoranom Bradanjijem i zamenikom predsednice opštine Ratkom Mosurovićem, istakla je ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Izgrađena je „Ustanova za sport Kovin“, koji su predstavnici SSS i obišli, dok je u izgradnji bazen.

„Ustanova za sport Kovin“ sadrži košarkaški i fudbalski teren, teretanu, halu za male sportove kao i klub sportista i kancelarije opštinskog sportskog saveza.

Posle Kovina, prijem za predstavnike SSS upriličen je i kod novog gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i zamenice gradonačelnika Dragane Kuprešanin. Bili su prisutni i predstavnici Sportskog saveza grada Pančeva.

U ovom gradu od prošle nedelje pokrenuta je akcija besplatne rekreacije namenjene pre svega damama „Budi zdrava – vežbaj sa nama“.

Pančevo i Kovin ulažu u sport

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek izrazio je zadovoljstvo što je video i u Kovinu i u Pančevu veliko interesovanje lokalne samouprave za ulaganje u sport.

Veoma mi je drago što smo u Kovinu videli dobar primer saradnji lokalne samouprave i sportskog saveza. Nadam se da će kolege obogatiti sportsku ponudu svoje opštine i akcijama koje organizuje Sportski savez Srbije. U Pančevu, gradu sporta, upoznali smo se sa novim gradonačelnikom. Aleksandar Stevanović je na sastanku pokazao veliko interesovanje za sport po kome je Pančevo i prepoznatljivo. On je istako značaj ovog segmenta. Mladi ljudi Sportskog saveza Pančeva koje predvodi Slobodan Bitević veoma su posvećeni svom poslu. Imamo već dugo odličnu saradnju. Želim da tako i nastavimo, rekao je Davor Štefanek.

Generalni sekretar Goran Marinković istakao je da će i u Južnom Banatu biti sproveden niz akcija.

Kovin će se uključiti aktivnije u organizaciju sportskih događaja koje iniciramo. Verujem da će u narednom periodu biti preduzeti i konkretni koraci. A opet, u Pančevu akcija „Budi zdrava – vežbaj sa nama“ probudila je veliko interesovanje i pozitivne utiske. Današnji sastanak nastavak je dobre saradnje, rekao je Marinković.