DruštvoNaslovna

Pokrajina obezbedila sredstva za opremanje fiskulturne sale u Beloj Crkvi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Belu Crkvu, gde se sastao sa predsednicom Opštine Violetom Simić.

Tom prilikom dodelio je ugovor o finansiranju opremanja sale za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, vredan više od 5,8 miliona dinara.

Nakon obilaska fiskulturne sale u ovoj osnovnoj školi, sekretar Dane Basta je istakao da je veoma zadovoljan što će zahvaljujući pokrajinskim sredstvima ova nova fiskulturna sala sada biti i opremljena.

Izuzetno nam je drago što je Opština Bela Crkva učestvovala na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, i što možemo da joj pomognemo i kompletno opremimo fiskulturnu salu u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Opremanje sale obuhvatiće nabavku koševa, rukometnih golova, gimnastičkih sprava, konstrukcije za odbojku, ormana za rekvizite, strunjača, lopti, kao i druge opreme nepohodne za bavljenje dvoranskim sportovima, istakao je Basta.

On je dodao da će resorni sekretarijat, u skladu sa svojim prioritetima, nastaviti sa podrškom opštinama u Vojvodini koje nemaju potrebne uslove za razvoj školskog sporta.

 

Dane Basta i Violeta Simić

 

Predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić zahvalila je na dobijenim sredstvima od Pokrajine i istakla značaj opremanja ove školske fiskulturne sale s obzirom na to da se na ovakvu priliku čekalo više decenija.

Ono što je najvažnije jeste da će sa opremanjem ove sale naši đaci dobiti kvalitetne uslove za nesmetano bavljenje sportom, a samim tim i uslove za bolju i zdraviju budućnost, rekla je predsednica Opštine Bela Crkva.