DruštvoNaslovna

Subotica: Milijardu dinara za rekonstrukciju dva objekta Gerontološkog centra

U toku su radovi na rekonstrukciji dva doma pri Gerontološkom centru Subotica. Reč je o najvećoj investiciji do sada ove socijalne ustanove, koja svojim programima i načinom rada služi kao primer svim socijalnim ustanovama u Srbiji.

Oko milijardu dinara biće uloženo u rekonstrukciju “Doma za odrasla lica” i “Dudova šuma”. Stanari doma “Dudova šuma” su upoznati sa planovima za rekonstrukciju i jedva čekaju da radovi počnu.

84-godišnja Kata Kopunović iz Subotice kaže da je bilo krajnje vreme da se Dom “Dudova šuma” rekonstruiše. Sa nestrpljenjem čeka početak radova, jer će umesto dosadašnje kade u svojoj sobi imati tuš kabinu.

Sad smo mi na redu, pošto se pakujemo. Ja nemam puno garderobe. Doći će sin, snaja i ćerka da to spakuju i odnesu kod njih kući, a što mi je potrebno preseliću na drugi ili prvi sprat, kaže Kata Kopunović koja se pre godinu i po dana odlučila za domski smeštaj kako ne bi bila na teretu porodici.

 

dr Nenad Ivanišević gleda planove

 

Investiciju finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska Vlada i grad Subotica, a direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević kaže da se radovi na “Domu za odrasla lica” realizuju u dve faze i da nakon šest meseci, koliko bi radovi trebalo da traju korisnici će biti smešteni u jedan moderan objekat.

Dom za odrasla lica” sagrađen je pre više od 100 godina i u narednih šest meseci planirani su radovi na sanaciji krova, poda, kompletna zamena instalacija, termoizolacija, stolarija… Napravićemo racionalizaciju u objektu “Dudova šuma”, ali nećemo smanjivati broj korisnika. Napravićemo da Gerontološki centar bez obzira na radove funkcioniše sasvim normalno. Gerontološki centar koji ima više od 10.000 metara kvadratnih biće u potpunosti renoviran. Bićemo i prva ustanova koja će da uvede detekciju pada korisnika, objašnjava direktor. dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Radovi na objektu “Dudova šuma” trebalo bi da počnu 14. oktobra.

 

 

S.I.

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Subotice” koji je realizovan uz podršku grada Subotica. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo Oblak i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotica.