DruštvoNaslovna

U Beloj Crkvi održana prva „Krofnijada“

U organizaciji udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“ u saradnji sa Turističkom organizacijom, Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, na platou ispred Gradske galerije održana je prva manifestacija pod nazivom „Krofnijada“.

Ova manifestacija ima i takmičarski karakter, žiri je birao najlepše, najslađe i najbolje krofne. Spremili smo i simbolične nagrade za naše učesnice. rekla je predsednica udruženja žena „Vredne ruke Bele Crkve“ Svetlana Mihajlović.

Mnogobrojni Belocrkvani, ali i gosti koji svoj odmor provode na belocrkvanskim kupalištima, mogli su da uživaju u vrućim krofnama, a ovo je bila i jedinstvena prilika da i udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva prikažu svoje ručne radove i kulinarske specijalitete.

Lokalna samouprava je ove godine podržala sva udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva. Ponosna sam što nam je i ova prva „Krofnijada“ jedna od više manifestacija koje su održane tokom leta, a posebno što ima i humanitarni karakter. Potrudili smo da tokom ove letnje sezone imamo više manifestacija u odnosu na prošle godine i na taj način obogaćujemo turističku ponudu naše opštine. Ove godine smo radili i na uređenju plaža na Glavnom i Vračevgajskom jezeru, urađena je rasveta na Vidikovcu „Tri krsta“, čekamo da stigne i panoramski teleskop, sve u cilju da naši gosti odu zadovoljni iz Bele Crkve, rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Miris vrućih krofni nas uvek vraća u detinjstvo i nema lepših i ukusnijih krofni od onih koje spremaju naše bake, jer je glavni sastojak ljubav i želja da se obraduju prvenstveno mališani. Ovoga puta najmlađi su i pomagali i znali koji su glavni sastojci za pripremu krofni.

Belocrkvanska jezera privlače veliki broj turista, a ova manifestacija je još jedan povod da ljubitelji krofni posete Belu Crkvu. Pored takmičarskog karaktera, manifestacija je imala i humanitarnu notu, za pomoć u lečenju Marine Veselinović iz Bele Crkve.

Cilj manifestacije je, kako kažu iz Turističke organizacije Bela Crkva, da se udruženja sa ovih prostora predstave svojim gastronomskim specijalitetima, suvenirima i ručnim radovima, kako bi ova manifestacija stekla samostalnost i bila održavana i narednih godina.