DruštvoNaslovna

Ulica Vojvode Petra Bojovića u Pančevu zatvorena za saobraćaj zbog radova

U toku prve i druge dve faze radova asfaltirane su ulice u centru Pančeva Generala Petra Aračića i Dimitrija Tucovića do Moše Pijade. Radovi na zadnjoj deonici počeli su danas, u Ulici Vojvode Petra Bojovića do raskrsnice Dositejeve ulice i Dr Žarka Fogoraša.

Maja Vitman, gradska menadžerka nakon obilaska radova istakla je da je zadatak rukovodstva grada da nastave da rade, ulažu i grade, jer Pančevke i Pančevci to zaslužuju.

Veoma smo zadovoljni da je centar grada posle niza desetina godina dobio nov asfalt. Aktuelne probleme koji se odnose na održavanje puta na predviđenoj trasi rešili smo kompletnim presvlačenjem kolovoza, jer dotrajali asfalt nije bilo više smisla krpiti. Centar grada zaslužuje posle više decenija da dobije nov asfalt. Predviđeni posao se izvodi u tri faze, od čega su dve faze završene u predviđenim rokovima odnosno do 1. septembra, i ulica je puštena u rad. Koliko je kolovoz bio loš govore i dotrajale šahte, koje smo kompletno zamenili novim u toku prve dve faze radova na trasi Generala Petra Aračica i Dimitrija Tucovića do Moše Pijade. Takođe smo podigli nivo kolovoza, kako bismo omogućili građanima jednostavnije parkiranje, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 

 

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da je u okviru ovih radova predviđeno da se uradi i zaštita postojeće trase toplovoda u saradnji sa JKP “Grejanje“.

Iz bezbednosnih razloga saobraćajnica će biti kompletno zatvorena u narednih 20 dana, koliko je predviđen rok za izvođenje radova. Urađen je projekat privremenog zatvaranja saobraćajnice i preuseravanje autobuskih linija.

Za ovako zahtevan posao rekonstrukcije kolovoza uključeni su Odeljenje za saobraćaj, Policijska uprava grada Pančeva, Sekretarijat za inspekcijske poslove, JP “Urbanizam”, JKP “Vodovod i kanalizacija”, JKP “Grejanje” i “Pantransport”. S obzirom da su se odmori završili i da je počela školska godina trudićemo se da radove izvedemo u predviđenom roku imajući u vidu frekventnost ove ulice i izmenjene trase autobuskih linija. Zamolili bismo sve građane, privatne subjekte i komunalni sektor za strpljenje i ovim putem im se zahvaljujemo na razumevanju. Moram napomenuti da, s obzirom da je u pitanju sam centar grada, nismo imali većih problema prilikom izvođenja radova u prve dve faze radova. Građani su podržali naše molbe, tako da su prve dve faze dobro prošle, rekla je Vitman.

 

 

Treća faza radova obuhvata ulicu Vojvode Petra Bojović, od raskrsnice sa ulicom Vojvode Radomira Putnika (Trga Slobode) do ulice Žarka Fogoraša i u periodu od 1. do 20. septembra saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen.

U trećoj fazi kada se zatvara ulica Vojvode Petra Bojovića od Trga Slobode do ulice dr Žarka Fogaraša, doći će do izmene na sledećim linijama javnog gradskog prevoza:

– 5a MZ Mladost – Centar – Rafinerija
– 6 Centar – Strelište – Vojlovica – Rafinerija
– 14 Kotež 2 – Centar – Rafinerija – Omoljica
– 25 Pančevo – Banatski Brestovac
– 27 Pančevo – Ivanovo

Izmena u trasi će se sastojati u tome što se vozila neće kretati ulicama Trg Slobode i ulicom Vojvode Petra Bojovića, već ulicom Žarka Zrenjanina, a zatim dalje starom trasom.

U ovoj fazi radova građani neće moći da koriste autobusko stajalište kod Snežane.