NaslovnaSport

Dve medalje za AK „Dinamo“ na Uličnoj trci u Beogradu

U Beogradu je 17. oktobra održana 69. ulična trka u Beogradu. Jedna od najprestižnijih uličnih trka u Srbiji na kojoj nastupaju svi najbolji atletičari iz Srbije. AK „Dinamo“ Pančevo ponovo kao i na svim velikim atletskim manifestacijama jedini je klub iz Pančeva koji nastupa na velikim takmičenjima.

Osvojene su i dve medalje – zlatna i srebrna. Sanja Marić je ponovo pobedila u trci na 1.000 m u pionirskoj konkurenciji. Drugu medalju osvojila je Ksenija Mrkela u trci na 400 m.

Siguran i ubedljiv nastup Sanje Marić još jednom je došao do izražaja. Pravi ispit za Sanju će biti nastup na krosu Srbije sledećeg vikenda. Ona će nastupiti u najjačoj trci dana i u disciplini koja nije njena glavna disciplina već više odgovara njenim rivalkama. Ni u jednom trenutku neću reći da Sanja Marić neće dati sve od sebe da i na tom takmičenju osvoji medalju što će biti pravi podvig, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Drugu medalju, srebrnu, osvojila je Ksenija Mrkela u trci na 400m.

Prvi poraz i jako bolan za Kseniju. Trka je bila masovna (više od 60 takmičarki na startu). Velika gužva na startu na kojem se jednostavno nije snašla, ostala je kako mi kažemo zatvorena. Tokom cele trke sustizala je vodeće takmičare i možda je 4-5 metara falilo da prođe kao prva kroz cilj. Drugo mesto u jednoj sprinterskoj deonici koja je prekratka za Kseniju Mrkelu je takođe veliki uspeh, ali kada je Ksenija pravi šampion i za nju je ovo veliki poraz. Ksenija će zajedno sa Sanjom nastupiti sledećeg vikenda u Somboru na poslednjem velikom krosu Srbije za ovu godinu, kaže Cvetkoski.

Prošlog vikenda na prestižnom ultramaratonu nastupio je i najbolji ultramaratonac u Srbiji Mihal Šulja, član AK „Dinamo“ Pančevo. On je u trci na 12 sati pretrčao 133,8 kilometara i ubedljivo pobedio u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji. To je 26. rezultat u svetu ove godine i norma za svetsko prvenstvo sledeće godine. Probao je Šulja da nastavi i trku na 24 sata, ali najverovatnije fizički i emocionalno posle ovog sjajnog nastupa bio je ispražnjen tako da se zadovoljio samo ovim sjajnim nastupom.

Sledeće godine imaćemo troje atletičara za velika Evropska i svetska prvenstva: Marija Mrkela, Sanja Marić i Mihal Šulja. Nadamo se da će dostojno reprezentovati klub AK „Dinamo“ Pančevo kao i naš grad i Republiku Srbiju, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.