NaslovnaSport

Dinamo pobedio ekipu Vojvodine u okviru Prvenstva Srbije u ragbiju

Ragbisti Dinama 1954 iz Pančeva pobedili su ekipu Vojvodine iz Novog Sada u utakmici Prvenstva Srbije odigranoj u nedelju, 17. oktobra na pomoćnom terenu Gradskog stadiona Dinamo u Pančevu. Ragbisti Dinama pobedili su Vojvodinu sa 53:29 (na poluvremenu sa 29:5).

Đorđe Gavrilović, trener Dinama kaže da su „veprovi“ dominirali nad „Ovnovima“ u prvom poluvremenu, gde su posle 40 minuta, vodili sa 29:5.

U drugom poluvremenu Novosađani daju gas i ogromnim pritiskom rapidno smanjuju rezultat. Međutim velika želja za pobedom kao i dobra koncetracija dovela je do toga da RK Dinamo izdrži pritisak i čak poveća razliku za konačnih 53-29. Ovo je večiti, vojvođanski derbi, gde uvek obe ekipe pokažu odličnu igru. Ovog puta pobeda je otišla u ruke Pančevaca. Idemo dalje jako, izjavio je trener Dinama Đorđe Gavrilović.

RK Dinamo 1954 je ubedljivo najmlađa ekipa u prvenstvu Srbije u ragbiju i samim tim ova pobeda za njih ima poseban značaj.

Ovaj tim je stvaran prethodnih pet godina. Puno truda i rada je uloženo od igrača do struke. Kao kruna uspeha je to što smo dominatni u mlađim kategorijama. Seniorski tim može da se takmiči sa ekipama iz Prve lige što nam je bio cilj. Naravno da ćemo probati da napadnemo titulu u narednom periodu, izjavio je predsednik RK „Dinamo1954“ Miomir Kalabić.

Tim „Dinamo“:

1. Joži Caran
2. Milan Krnetić
3. Petar Hinic
4. Lazar Aleksić
5. Mihailo Marjanović
6. David Pal
7. Nikola Advigov Kapiten
8. Stefan Dramićanin
9. Marko Košpić
10. Strahinja Adžić
11. Vladan Dabić
12. Milan Kuzmanović
13. Dušan Gavrilović
14. Dejan Krkljuš
15. Ivan Voštić
16. Petar Mljač
17. Vladimir Ambruš
18. Vuk Krivokuća

Trener: Đorđe Gavrilović