NaslovnaSport

Turnirom Kupa Srbije za juniore ragbi se vratio na Gradski stadion u Pančevu

Na Gradskom stadionu u Pančevu održava se drugi turnir u okviru Kupa Srbije u ragbiju za juniore.

Za titulu najboljeg nadmeće se šest ekipa: RK Rad, RK Dorćol 1998, RK Crvena Zvezda, GRK Vršac, RK Kruševac i Dinamo 1954 iz Pančeva.

Miomir Kalabić, predsednik Ragbi kluba “Dinamo 1954” iz Pančeva veoma je zadovoljan što se nakon deset godina igra takmičarski meč na Gradskom stadionu.

To je veoma važno, jer čitavu deceniju nismo imali gde da igramo ragbi, nego smo i mi a i naše domaćinske mečeve igrali u Starčevu, na Adi Ciganliji. Ovi mladi su poslednjih pet godina tri puta bili prvaci Srbije i dva puta su osvajali Kup Srbije, a sada prvi put mogu da igraju u svom gradu. Od oktobra smo imali treninge na ovom terenu, a od danas ponovo igramo i utakmice, rekao je Kalabić.

Ovaj turnir je važan i zbog toga što utakmice igraju olimpijske nade. Među ovim igračima izabraćemo olimpijsku selekciju koja će igrati na kvalifikacijama za sledeće Olimpijske igre, koje budu održane nakon predstojećih u Japanu.

 

 

Ragbi se 60 godina igrao na Gradskom stadionu u Pančevu tako da je ovo veoma značajno što se ragbi vratio na svoj teren, zahvaljujući JKP “Mladost” Pančevo.