DruštvoNaslovna

U akciji „Čepom do osmeha“ uručena elektromotorna invalidska kolica studentkinji iz Pančeva

Udruženje „Čepom do osmeha“ uručilo je dvadesetogodišnjoj Anđeli Atanasov iz Pančeva elektromotorna invalidska kolica. Pomagalo koje će značajno pomoći studentkinji, kupljeno je zahvaljujući Pančevcima, koji su marljivo sakupljali čepove, kao i građani cele Srbije, saopšteno je iz Udruženja „Čepom do osmeha“.

I dve Novosađanke, Tijana Milojević i Nataša Ivančević, na biciklima su, u humanitarne svrhe, prešle 442 kilometra, od Novog Sada do Zagreba i time dale primer svima kako da budemo humani i ujedno sačuvamo životnu sredinu.

Tek danas smo shvatile šta smo uspele našom vožnjom, koliko je to ustvari veliki uspeh. Uzbuđene smo, srećne i ponosne jer smo uticale na poboljšanje kvaliteta nečijeg života, konkretno sada Anđelinog, izjavile su Nataša i Tijana.

Anđela Atanasov je dvadesetogodišnja devojka, uspešan student koja boluje od spinalne mišićne atrofije i kolica kao pomagalo koristi od svoje jedanaeste godine.

Elektromotorna kolica za osobe sa invaliditetom će Anđeli omogućiti da kvalitetnije i lakše obavlja svoje svakodnevne aktivnosti.

 

 

Čast nam je što smo upoznali porodicu Atanasov. Anđela je ostavila veliki utisak na sve nas. Život nam napravi prepreku, ali smo mi svi tu zajedno da je lakše prevaziđemo, izjavila je predsednica udruženja ”Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Uručenju je prisustvovao Član Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković koji je izrazio veliko zadovoljstvo što poznaje Anđelu i što je udruženje ”Čepom do osmeha”svojim aktivnostima dovelo do toga da je obezbeđeno šesto pomagalo na teritoriji grada Pančeva.

”DM drogeria markt” obezbedili su poklon pakete za Anđelinu porodicu. Kompanija ”Fiscal Solutions” iz Novog Sada su donirali veći deo sredstava za humanitarnu vožnju u cilju kupovine elektromotornih invalidskih kolica. Požrtvovanost i predanost koordinatorke za grad Pančevo, Borke Lazić Adžić, dovelo je do toga da ova akcija u Pančevu uspešno živi.

Izvor: Čepom do osmeha