Kultura

Evropski dan pisaca – u Srbiji obeležen u Gimnaziji u Pančevu

PANČEVO – Povodom Dana evropskih pisaca, 25. marta, a u okviru projekta „Kreativna Evropa“, Evropski savez pisaca (The European Writers‘ Council – EWC) je ove godine za partnera iz Srbije, povodom obeležavanja ovog književnog praznika, odabrao Udruženje književnika Srbije.

Otuda su juče gosti pančevačke gimnazije „Uroš Predić“ bili književnici Miloš Janković, predsednik Udruženja književnika Srbije i Aleksandra Mihajlović, zamenica predsednika Odbora za međunarodnu saradnju u UKS-u i profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj Gimnaziji.

Pred okupljenim učenicima, gosti su predstavili svoje stvaralaštvo i pokrenuli dinamičan razgovor o pisanju i književnosti. Odgovarali su na pitanja gimnazijalaca, poput – kako se počinje i kako se postaje pisac ili ko su najveća pera srpske literature.

U pančevačkoj Gimnaziji su svojevremeno profesori bili Miloš Crnjanski i Isidora Sekulić, pa je i ovaj podatak opredelio Evropski savez pisaca i Udruženje književnika Srbije da se Dan evropskih pisaca obeleži, kada je o Srbiji reč, upravo u ovoj školi.

Tekst: G.V.
Foto: UKS

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts