AktuelnoInformacijeKulturaNaslovna

Konkurs za zbornik „Rukopisi 42“

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 42. konkurs za „Rukopise“ – Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju.

Konkurs će biti otvoren do 17. februara. Pravo učešća imaju autori koji pišu na jezicima eks-JU, kao i jezicima nacionalnih manjina, između 15 i 30 godina starosti.

Potrebno je poslati do 3 pesme i/ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (do 7.000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, mestom stanovanja i državom, brojem telefona i i-mejlom. (Potrebno je da podatke unesete u sadržaj mejla, kao i u atačment s radovima na vrhu strane) na: zbornikrukopisi@gmail.com ili adresu Doma omladine, Ul. Svetog Save 10, 26000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 42”).

Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti. Radovi koji stignu nakon predviđenog roka neće se razmatrati.

„Rukopisi 42″ izaći će iz štampe početkom maja ove godine. U toku maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival.

Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.