AktuelnoZanimljivosti

Gorska služba spasavanja Srbije obradovala mališane: Deda Mraz se spustio sa krova Dečje bolnice u Novom Sadu

NOVI SAD – Novosadska stanica Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) koja je zadužena za bezbednost i zbrinjavanje povređenih i izgubljenih lica na teritoriji Fruške gore, drugu godinu za redom organizovala je dobrotvorno deljenje paketića i poklona u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

Kako bi obradovali mališane i ulepšali im predstojeće novogodišnje praznike, pripadnici GSS-a su opremu i akcije na Fruškoj gori zamenili kostimima Deda Mraza i druženjem sa najmlađima.

Foto: GSS/Milan Kopčok

Koristeći svoje veštine i znanje u vertikalnim uslovima jedan Deda Mraz se, noseći poklone, spustio sa krova bolnice do dece. U humanitarnoj akciji učestvovalo je 15 gorskih spasilaca stanice „Novi Sad”.

– Posle uspešne prošlogodišnje akcije deljenja poklona i odlične saradnje sa upravom Dečje bolnice, sa velikim zadovoljstvom smo nastavili u istom duhu. Spasioci Gorske službe spasavanja su volonteri koji svoj poziv i dužnost da pomognu svima kojima je to potrebno švataju veoma ozbiljno. Setili smo se naših najmlađih sugrađana koji će zimske praznike provesti u bolnici, umesto u svojim domovima i želeli smo da ih na jedinstven način obradujemo i makar na trenutak skrenemo pažnju sa njihove svakodnevnice. – rekao je Miloš Milenković, jedan od učesnika ove akcije i član GSS.

Foto: GSS/Milan Kopčok

Akciju, koja je izmamila osmehe na licima najmlađih, ne bi bilo moguće realizovati da GSS nije okupio ljude i kompanije koji su je podržali.

– Gorska služba spasavanja Srbije i svi članovi stanice „Novi Sad” se zahvaljuju ljudima velikog srca – dodao je Milenković.

Foto: GSS/Milan Kopčok

Izvor: Gorska služba spasavanja
Foto: GSS/Milan Kopčok