AktuelnoDruštvoNaslovna

U Omoljici se privodi kraju asfaltiranje ulica planiranih za ovu godinu

U Omoljici se privodi kraju asfaltiranje ulica planiranih za ovu godinu. U toku je asfaltiranje Ulice Žikice Jovanovića Španca u dužini od 440 metara.

Đura Topalović, predstavnik Mesne zajednice Omoljica kaže da je ovo samo jedna od ulica koje su u poslednje vreme uređene u Omoljici.

Radi se 6 ulica u Omoljici. Pored ove, to su Balkanska, Desanke Maksimović, Avalska, Josif Pančić i Zadružna ulica. Ne stajemo na tome i očekujem da u narednih godinu i po budu sve ulice u Omoljici asfaltirane. Ulice u Omoljici su pod kaldrmom. Zato za ovo asfaltiranje kažemo da je u pitanju pojačano održavanje postojeće kolovozne trake. Otkad je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost da vodi mesnu zajednicu u prethodnih pet godina asfaltirali smo 13 ulica. Ostalo je da se asfaltira još 14 ulica i očekujem da će i to biti završeno najkasnije za dve godine, kaže Đura Topalović.

Stanovnici ulice Žikice Jovanovića Španca u Omoljici kažu da će asfaltiranje ove ulice koja je do sada bila neuređena značajno olakšati kretanje.

Pre ovog asfalta bila je turska kaldrma, pre toga nije bilo ništa. Sada je mnogo bolje, kaže Sava Jerina iz Omoljice.

Sa njim se slaže i Pavle Jović.

Pre kaldrme išli smo do kolena po blatu. Od kada su stavili kaldrmu prošlo je 30 godina dok nismo sada dočekali asfalt, kaže Pavle Jović iz Omoljice.

U Omoljici će u ovoj godini biti asfaltirano ukupno 2,5 kilometara puteva.

Radovi se izvode se na osnovu projekta javno privatnog partnerstva koji je izuzetno značajan za Pančevo jer će na ovaj način biti uređena putna infrastruktura u gradu i svim naseljenim mestima, kažu nadležni. U nekim naseljima građani će posle višegodišnjeg čekanja konačno dobiti asfaltirane ulice.

Maja Vitman, gradska menadžerka

Maja Vitman, gradska menadžerka Pančeva kaže da lokalna samouprava sa privatnim partnerom, koji praktično finansira izvođenje radova za period od 10 godina, namerava da sve ulice po projektu koje su planirane završe u periodu od 24 meseca.

To su poslovi koji se odnose na rehabilitaciju i na rekonstrukciju. A što se tiče naseljenih mesta, ono što je planirano po projektu, ti radovi bi trebalo da budu gotovi do juna sledeće godine. Znači neće biti ni 24 meseca već će biti završene za mnogo kraći vremenski period, rekla je Maja Vitman.

Sve je uređeno tako da se uštede novac i vreme, jer se ne ide na pojedinačno raspisivanje javnih nabavki koje su skuplje i traju duže. To je i veliki benefit smatra Maja Vitman.

Do sada smo uradili ulice u Glogonju, Banatskom Brestovcu i Starčevu. Danas završavamo radove u Omoljici. Takođe smo se bavili uređenjem putne infrastrukture u gradu. Gledali smo da najfrekventnije ulice uredimo na osnovu zahteva Mesnih zajednica i da uzmemo u obzir i one ulice na koje su se građani najviše žalili, objasnila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Na području Pančeva radovi su završeni u mesnim zajednicama Gornji Grad, Misa, Tesla i Kotež. Trenutno se rade ulice u naseljima Vojlovica i Strelište i ovaj posao biće završen do kraja godine.