DruštvoNaslovna

Žabalj: deset godina Dnevnog centra

Dnevni centar Žabalj, pri Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel „Solidarnost Žabalj“, obeležio je jubilej – deset godina od osnivanja, kada su deca održala priredbu, odnosno recitovala, plesala i glumila.

Dnevni centar je započeo svoj rad 2009. godine, a nastao je kao rezultat dvanaestomesečnog projekta i to kao Program širenja lokalnih usluga socijalne zaštite, koji je pokrenut od strane tadašnjeg Ministarstva rada i socijalne zaštite i lokalne samouprave, a preko Fonda za socijalne inovacije. U to vreme, Dnevni centar je imao veliku podršku od žabaljske fabrike šećera „Šajkaška“. Od tada do danas, kroz Dnevni centar je prošlo 376 dece, kroz individualne tretmane, kroz procene govornog razvoja i kroz likovne i kreativne radionice. Dnevni centar je započeo rad sa jednim socijalnim radnikom – defektologom, a do danas je primljena još jedna stručna saradnica i, preko namenskih transfera, u protekle tri godine još tri radnice, što doprinosi boljem kvalitetu rada i mogućnosti za pružanje podrške što većem broju dece, kojima je ona potrebna.

Direktorka Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Nataša Lukić zadovoljna je, jer su obeležili prvu deceniju podrške koju su pružali deci, a i pomoći koju su pružali roditeljima u obavljanju najteže uloge, odnosno odgajanja deteta.

Još jedan od zadataka koji su pred nama je da postanemo vidljiviji, odnosno da uspemo da prenesemo važnost negovanja inkluzivnih vrednosti, pa razmišljamo o dodatnim aktivnostima, naročito da budemo aktivniji u saradnji sa nižim razredima osnovnih škola, rekla je Nataša Lukić.

 

Čedomir Božić, predsednik opštine Žabalj

 

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić prisustvovao je proslavi jubileja i, tom prilikom, uručena mu je zahvalnica za zasluge i pomoć Dnevnom centru.

Božić je čestitao direktorki Centra za socijalni rad Nataši Lukić i njenim saradnicima na dosadašnjim uspesima i požrtvovanom radu, dodajući da će im lokalna samouprava i u budućnosti pružati punu podršku.

Izvor: https://www.formatzabalj.rs/