AktuelnoDruštvoNaslovna

Ministar Mladen Šarčević obišao osnovnu školu u Plandištu

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas OŠ ,,Dositej Obradović“ u Plandištu. Ministra su dočekali predsednik opštine Jovan Repac i direktor škole Sava Divljakov.

Ovom prilikom ministar Šarčević obišao je celu školu, počev od trpezarije do kotlarnice, fiskulturne sale, sportskih terena, učionica i biblioteke i kabineta za informatiku nakon čega je dao intervju za školski list „Zujalica“.

Nakon obilaska škole ministar Šarčević je izjavio da sa sobom nosi veoma pozitivne utiske.

Tri godine sam ministar i sada obilazimo škole koje nisam obišao na početku mandata. Vidimo da je sada potpuno nova slika. Ova škola, nakon renoviranja izgleda kao potpuno nova. Ima još nekih sitnica koje bi trebalo da se urade ali sve ostalo što sam video je za svaku pohvalu, od efikasnosti, učionica, trpezarije, biblioteke, sportskih terena do kotlarnice i fiskulturne sale. Ono što je važno jeste da se škola u Plandištu čuva i održava. Ovo je matična škola sa područnim odeljenjima i ono što smo predsednik opštine, direktor škole i ja razgovarali jeste dalja briga o kompletnoj školi. Briga se ogleda, između ostalog i u tome što je besplatna užina za sve učenike. Ono što mene posebno interesuje jeste da deca u Plandištu imaju potpuno iste uslove školovanja kao deca u Beogradu ili Novom Sadu. Vodimo brigu da se opreme biblioteke, da se doopreme kabineti, da nastavnici prođu obuke, da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou, rekao je ministar Šarčević.

Najavio je da će u narednom periodu staviti akcenat na osavremenjavanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku.

Lokalna samouprava izdvaja 15 odsto sredstava iz budžeta za obrazovanje. Prema rečima Jovana Repca, predsednika Opštine, zahvaljujući tim sredstvima deca imaju besplatnu užinu, regresiran prevoz, nagrade za vukovce i najbolje studente…

Jovan Repac je zahvalio ministru na poseti i nagovestio nastavak pomoći Vlade Republike Srbije za školu u Margiti i završetak fiskulturne sale, pomoć kod renoviranja škole u Velikom Gaju, proširenju sportskih terena u Plandištu i opremanju kabineta hemije, biologije i fizike u školi u Plandištu.

Sava Divljakov, direktor škole je rekao da je izuzetno zadovoljan najavom da će škola dobiti od Ministarstva prosvete još sredstava za opremanje kabineta i uređenje škole.

Škola u Plandištu ima 300 učenika u samom mestu, a ukupno 480, pošto ima izdvojena odeljenja u selima Margita, Barice, Jeremenovcima, Velikom Gaju i Kupiniku.