DruštvoNaslovna

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom završetka izgradnje Ipsilon kraka

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Ipsilon krak Koridora 10 ne samo olakšati saobraćaj u i oko Subotice, već da će još približiti Srbiju i Mađarsku.

Mnogo sam srećan što sam u Subotici i što smo završili veliki posao za Subotičane. Ljudi koji žive u ovome gradu neće morati više da trpe i gledaju kamione koji prolaze kroz grad. Neće morati da popravljaju asfalt svake dve godine, kao do sada. Biće više prostora za decu da se igraju, rekao je predsednik Vučić na svečanom otvaranju Ipsilon kraka.

On je kazao da nas ovaj put povezuje još bliže sa severnim susedom Mađarskom, velikim, kako je dodao, i iskrenim prijateljima naše zemlje.

Povezali smo se još bliže sa severnim susedom Mađarskom, sa velikim i iskrenim prijateljima. Posle izgradnje pruge Segedin-Subotica i Beograd-Subotica-Budimpešta, ćemo biti još bolje povezani i ne mislim samo saobraćajno, već će narodi biti još bliži. U novijoj istoriji nikada nismo imali bolje odnose, moći ćemo kao narodi da se dodatno približimo i štitimo zajedničke vrednosti centralne Evrope i baštinimo zajedničku budućnost, kazao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj put radila srpska kompanija i što je dobro obavila posao.

Nastavićemo da radimo još mnogo važnih stvari koje su pred nama, najavio je on ukazujući da je jedan od investicionih projekata buduće pokrajinske vlade brza saobraćajnica Sombor-Kula-Srbobran-Kikinda.

U međuvremenu, kako je ukazao, mora da se završi deo puta Bezdan-Bački Breg od 12 kilometara, što košta oko pet miliona evra.

 

Predsednik Vučić je kazao da je Ipsilon krak koštao 24 miliona evra, što nije mali novac, ali je velika stvar za Srbiju.

Predsednik Vučić istakao je da je prisustvovao otvaranju pet fabrika u Subotici, da se gradi još jedna fabrika, što će voditi ka tome da neće biti nezaposlenosti, ali će sigurno biti borbe za radnu snagu, odnosno za radnike, što bi trebalo da doprinese povećanju plata.

Mi ćemo raditi još više, da se ne stidimo svojih rezultata i svega što smo uradili za našu zemlju, zaključio je predsednik Vučić.

U Subotici je danas otvorena obilaznica oko tog grada, odnosno poslednja deonica Ipsilon kraka Koridora 10, koji će povezati granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš-Novi Sad i značajno rasteretiti saobraćaj kroz Suboticu.

Tekst i foto: Predsedništvo/Dimitrije Goll