NaslovnaSport

Prvenstvo Beograda za pionire: blistala Marija Mrkela iz AK Dinamo

Prvo pionirsko takmičenje u ovoj takmičarskoj godini održano je u nedelju, 19. januara u Beogradu. Ponovo je blistala nepobediva Marija Mrkela, sportistkinja Grada Pančeva.

Pobedila je u trci na 300m u konkurenciji od 80 takmičara.

Trener, Ljupčo Cvetkoski, kaže da se od Marije očekuju samo pobede u pionirskoj konkurenciji jer je ona bez izgubljene trke na 300m godinama unazad.

Marija se povredila u avgustu prošle godine kada je bila na kampu sa atletskom reprezentacijom Srbije i propustila je dobar deo sezone, kao i prvi deo pripremnog perioda. Ali poznato je, ne samo AK ,,Dinamo“ već i celoj Srbiji, da je Marija najkvalitetnija pionirka u Srbiji, a i šire i od nje se uvek očekuju pobede. Ona polako podiže formu i rezultati su trenutno u drugom planu. Bitno je da je povreda sanirana, a rezultat će sigurno doći. Ali i pored svega ona je najbolja u Srbiji, izjavio je trener Cvetkoski.

Pored Marije istakli bismo i Miljanu Todorović, mlađu pionirku koja je nastupila na ovom takmičenju i u svojoj kategoriji zauzela 2. mesto.

To je izuzetan potencijal našeg atletskog kluba. Devojčica koja se nalazi na prvim mestima rang lista u Srbiji u svim disciplinama u kojim je nastupila prošle godine. Kao i cela grupa, ona je na početku takmičarske sezone i pravi rezultati se tek očekuju, zaključio je trener Cvetkoski.