KulturaNaslovna

Ženski elektro bend „Playade“ briljantni unikat regiona

Playade, četvoročlani sastav koji čine Julijana Vincan (vokal), Željka Milošević (električna harfa), Niuvys Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad) jedinstvena je pojava ne samo u Srbiji, već i šire.

Ovaj sastav nedavno je objavio kreativnu obradu pesme „Stand by me“ koju u originalu izvodi Ben E. King, ali je ova tema malo pala u senku vanrednog stanja usled korona virusa.

Projekat Playade započele su Julijana i Željka kao duo, krajem prošlog leta. Već u tom sastavu su privukle veliku pažnju i odjeknule u medijima. Proširenjem ovog tima mnogo je dobijeno na zvuku i pečatu samog sastava, ali i na još jednoj retkosti, a to je ženska stvaralačka energija ove grupe.

 

Playade (foto Mrvica)

 

Naša prva saradnja je bila pre oko godinu dana, kada smo prvi put zajedno zasvirale, snimivši pesme Samo jednu ljubav imam i Shallow. Tada smo osetile da je to to, da ćemo nastaviti našu saradnju. Poklopile su se ideje, energija, motivacija. Dobar deo leta smo provele zajedno na moru, realizujući naše ideje o projektu, osmišljavajući šta dalje i tome slično. Sledeći korak su definitivno naše pesme, rekla je Julijana, frontmenka ovog sastava.

 

 

Spot je radio Željko Kovačević (Foto Mrvica), a snimano je u prostoru Svečane sale Helena. Zvuku je dodatno doprineo Boris Horvat, sa kojim saradnja postoji gotovo od samog početka.

Playade (Foto: Tijana Janković-Jevrić)