DruštvoNaslovna

Kovin: počela isporuka paketa penzionerima sa niskim primanjima

Volonteri Crvenog krsta u Kovinu uključili su se u akciju pakovanja i pripreme paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima.

Na poziv Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju Opštine Kovin, Crveni krst Kovin uključio je u utorak, 14. aprila svoje volonterske resurse u pripremu paketa pomoći za penzionere sa teritorije opštine Kovin kojima će se oni distribuirati prema ustanovljenim kriterijumima.

Učestvovalo je 11 volontera Crvenog krsta, obučenih u okviru programa „Delovanja u nesrećama“. Specifični trening ovog programa, koji je obuhvatao pojedinosti kao što su magacinsko poslovanje, formiranje lanaca pakovanja, kontrola pakovanja i koordinacija volontera bili su od velikog značaja.

Celokupna aktivnost volontera Crvenog krsta Kovin realizovana je u skladu sa povećanim merama lične i opšte zaštite u ovakvom prostoru, koje su preporučene za prevenciju zaraze od covid-19.

Distribucija paketa za penzionere, prema kriterijumima definisanim od strane Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin, a uz pomoć spiskova Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje je počelo već danas, a nastaviće se i narednih dana.