DruštvoNaslovna

Lažni patriota iz Švajcarske preti predsedniku Srbije i poziva na državni udar

U najtežim danima za Srbiju i svet, kada svi dobronamerni ljudi rade na suzbijanju pošasti 21. veka i pronalaženju načina da se građani što bolje zaštite od infekcije virusom korona, pojedinci daju sebi za pravo da pozivaju građane na državni udar.

Dok predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pokušava da ostane džentlmen do kraja i da ne odgovara na sve političke provokacije, jer su mu Srbija i građani Srbije na prvom mestu, pojedinci ne biraju sredstva da ga vređaju i prete njemu i članovima njegove porodice.

Izvesni Goran Pantelić (43), bivši policajac iz Valjeva, koji zapravo živi u Švajcarskoj i za koga se osnovano sumnja da se bavi preprodajom narkotika, poziva stanovnike Srbije na ustanak i rušenje ustavnog poretka u vreme kada je u našoj zemlji vanredno stanje i kada je svako okupljanje veliki rizik po zdravlje svakog pojedinca!

 

 

Pantelić preko svojih Fejsbuk i Instagram profila poziva građane Srbije na kako sam kaže „ustanak“ 24. aprila u Beogradu sa ciljem rušenja aktuelne vlasti koristeći pritom vulgarne izraze, prostačke pretnje i komentare upućene predsedniku Srbije, njegovoj porodici i njegovim saradnicima.

Kako saznajemo, zbog ovih pretnji reagovala je i policija.

Pantelić je snimio više uvredljivih objava, pa je putem društvenih mreža najavio „postuskršnji ustanak”, ne birajući pogrdne reči kojima se obraćao predsedniku Srbije.

 

View this post on Instagram

Kad vidim Vucica na televizoru🤪🤪🤪🤪

A post shared by Goran Pantelic (@goran.kralj_14) on

 

O tome je pisao i dnevni list Alo.rs koji sudeći po objavama i slikama koje Pantelić objavljuje, pretpostavlja da se bavi nelegalnim poslovima i da ima podebeo dosije u policiji.

Verovatno nezadovoljan svojim životom, lične frustracije je rešio da iskali na nekom ko je uzor mnogima i ko se trudi da u teškim vremenima sačuva živote građana između ostalog i dotičnog Pantelića, prenosi list Alo.rs

 

 

Čovek koji sebe u javnosti predstavlja naslednikom Hristovih lekara, a poziva na ubistva i uništenje u vreme najvećeg posta, pred hrišćanski praznik Uskrs je ništa drugo nego licemer i obmanjivač srpske javnosti.

Namerno ili slučajno zaboravlja da post ima dve strane: telesnu i duhovnu. Telesni post je uzdržavanje od izvesnih jela i alkoholnih pića. Duhovni post podrazumeva odricanje od svake vrste grešnih i zlih pomisli, želja i dela.

Prema pravoslavnom učenju, Veliki post nas uči pokajanju, praštanju i pravoj molitvi, tako da pozivanje na „ustanak“, na nečije ubistvo, pretnje, psovanje i prostačko izražavanje sve su drugo, samo ne odraz iskrenog pravoslavca i Hrišćanina.

A iz objava na društvenim mrežama svakom je jasno da se Pantelić odriče svega časnog, poštenog i hrišćanskog, lažni vernik koji je kivan na sve koji u današnjim, teškim trenucima po Srbiju i svet, čini nadljudske napore da bi zaštitio svakog čoveka.

 

 

Naravno, ne možemo da ne primetimo i da se naglas ne zapitamo – kako misli da bude u Srbiji ispred Vlade Srbije kada su zatvorene granice? Da li je ovo pravi Hrišćanin ili plaćenik koji bahato živi u Švajcarskoj?

 

 

Kakav je to čovek koji iz Švajcarske podstrekava na ovakve gadosti ljude koji se bore sa koronom u Srbiji?

 

Njegovi svi postovi su objavljeni iz Švajcarske, kao što možete videti na njegovom instagram profilu, a ne iz Valjeva, kao što se predstavlja.

 

View this post on Instagram

Pravac Minhen da jebem Hitleru krvu😂😂😂

A post shared by Goran Pantelic (@goran.kralj_14) on

View this post on Instagram

Zveri👊👌💪👏❤️😘

A post shared by Goran Pantelic (@goran.kralj_14) on

Da li Pantelić možda radi i po nečijem nalogu, otkriće se uskoro, po njegovom hapšenju.

Kazna za ugrožavanje sigurnosti državih funkcionera, prema Krivičnom zakoniku, jeste od šest meseci do pet godina zatvora.

N.S.