DruštvoNaslovna

Pančevo: U toku radovi na izgradnji vodovodne mreže na Kudeljarskom nasipu

U Pančevu se i u vreme vanrednog stanja izvode neophodni građevinski radovi, ali izvođači vode računa da radnici poštuju sve propisane zaštitne mere.

Kudeljarski nasip je deo Pančeva koji je veoma značajan za dalji razvoj grada Pančeva, jer veliki broj građana živi u tom naselju a sve je više i privrednika zainteresovanih da u toj zoni grade svoje poslovne objekte.

U prethodnom periodu rešeni su brojni imovinsko-pravni problemi koji su postojali, nakon čega su se stekli uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture.

Radove je obišla gradska menadžerka Maja Vitman kako bi se uverila da se sve sprovodi po planu i uz poštovanje propisa Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije.

Projektnom dokumentacijom je predviđeno da se uradi oko dva i po kilometra nedostajuće vodovodne mreže. Za sada je urađeno otprilike oko 1.500 metara, izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Radovi su izvedeni u Skadarskoj i Vlasinskoj ulici. Ostalo je da se urade u Ohridskoj i trenutno se radovi izvode u Ulici Kudeljarski nasip prva.

Od velikog značaja nam je upravo ova investicija, jer svi oni koji gravitiraju ka pomenutim ulicama imaće mogućnost priključenja na nedostajuću vodovodnu mrežu. Veliki broj privrednih subjekata je zainteresovano da kupi parcele u ovom delu grada i da gradi svoj privatni i poslovni ambijent, izjavila je Vitman.

Ivan Putica je jedan od stanovnika Kudeljarskog nasipa koji kaže da jedva čeka da vodovodna mreža bude dostupna i njima.

Čekali smo i fala Bogu da smo dočekali i rekao sam i supruzi eto da dočekamo da dobijemo tu vodu. To je dar ovog društva, jer čovek kad ima vodu i kad ima vazduha on može da živi. I normalno i hranu, ali bez vode čovek ne može da opstane. Jer mi nismo mogli ovu vodu da pijemo. To je tehnička voda. Tu ima dosta gvožđa, tu ima i fekalija i to je voda samo za održavanje higijene, da pere mašina, da se peru sudovi, šta znam. Ali za piće nije, izjavio je Ivan Putica.

Radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže na Kudeljarskom nasipu počeli su početkom marta, odvijaju se nesmetano i tokom vanrednog stanja, a rok za završetak radova je 90 radnih dana. U ovu investiciju uloženo je oko devet i po miliona dinara.