InformacijeNaslovna

Pančevo: U kafićima i restoranima za istim stolom ne smeju da sede više od dve osobe

Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke…) čiji rad je ograničen na period od 6 do 23 sata, imaju obavezu da od danas, 3. avgusta, organizuju rad tako da za jednim stolom ne može sedeti više od 2 lica.

Izuzetak je samo ako su u pitanju roditelji maloletne dece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mera.

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i dalje ostaje na snazi obavezno poštovanje mera i fizičke distance naročito kod prodaje robe i pružanja usluga, u tržnim centrima, prodavnicama, i drugim sličnim objektima kao i na prostoru svih otvorenih i zatvorenih pijaca.

DCIM100MEDIADJI_0024.JPG

Ove Odluke donete su na sednici Štaba za vanredne situacije grada Pančeva održanoj danas, 3. avgusta u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a radi sprečavanja širenja virusa kovid-19 na teritoriji grada Pančeva.