DruštvoNaslovna

Pančevo: gradonačelnik prvacima uručio zaštitne prsluke i poželeo srećan početak školovanja

Povodom početka školske godine gradonačelnik Grada Pančeva Aleksandar Stevanović jutros je posetio OŠ „Miroslav Mika Antić“ u Pančevu i prvacima uručio svetloodbojne zaštitne prsluke.

On je zajedno sa direktorkom škole Draganom Krstić đacima i roditeljima u školskom dvorištu poželeo srećan početak nove školske godine, a zatim je u holu prvacima uručio prsluke koje će oni nositi na putu od kuće do škole kako bi bili što uočljiviji u saobraćaju.

Gradonačelnik Stevanović izjavio je ovom prilikom da je za njega čast i zadovoljstvo što mu je kao jedna od prvih obaveza kao gradonačelnika bila da dočeka prvake u školi „Mika Antić“.

Svim prvacima želim uspešan početak školske godine, ali i svim ostalim đacima koji će od 1. septembra početi da pohađaju nastavu. Grad Pančevo je pripremio sve u skladu sa svim preporukama koje smo dobili od Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravstva da sve prođe u najboljem redu i u skladu sa epidemiološkom situacijom, rekao je Stevanović.

On je dodao da je bilo važno reći to roditeljima, kako bi oni bili što spokojniji, da znaju da su obezbeđene dovoljne količine maski i svih dezinfekcionih sredstava. Grad Pančevo nastavio je i svoju tradicionalnu akciju koja traje godinama, a odnosi se na bezbednost dece u saobraćaju.

I ove godine, kao i prethodnih godina, Grad Pančevo će podeliti svetloreflektujuće prsluke prvacima kako bi oni bili uočljivi učesnicima u saobraćaju. S obzirom da je nova školska godina počela, sve učesnike u saobraćaju molim da obrate pažnju na prvake i na ostale učenike, a posebno u zonama oko osnovnih i srednjih škola, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Direktorka Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dragana Krstić istakla je da se u školi pridržavaju upustava Ministarstva prosvete i da su roditelji obavešteni i svesni mera kojih će učenici, zaposleni i roditelji morati da se pridržavaju.

Moramo da se pridržavamo propisa, ali mi je drago da vidim osmehe na licima đaka i njihovu radost zbog polaska u školu. Škola mora da funkcioniše, život mora da teče, a mi smo odgovorni ljudi i odgovorni učitelji koji ćemo se pridržavati svih mera kako bismo sačuvali zdravlje naše dece i svih nas, rekla je direktorka Krstić.

U Osnovnu školu „Miroslav Antić“ upisano je 114 đaka prvaka.

Ove godine na teritoriji Pančeva u prvi razred u 20 osnovnih škola upisano je 1.151 đak prvak, slično kao i prethodne godine. Svi učenici prvih razreda osnovne škole u naseljenim mestima i u samom gradu dobiće svetloodbojne prsluke kako bi u prvim nedeljama odlaska u školu biti uočljiviji u saobraćaju.