NaslovnaTurizam

Biciklom kroz Bačku Topolu

„Život je kao vožnja bicikla: da biste održali ravnotežu, morate se neprestano kretati“, ovako je opisivao kretanje naučnik Albert Ajnštajn. A da je bio u pravu mogu da mu potvrde i stanovnici sa severa Srbije, kojima je bicikl jedno od omiljenih prevoznih sredstava.

Vozeći bicikl možete se upoznati sa Bačkom Topolom, njenom okolinom, istorijom, ljudima… Atrakcija za turiste je svakako jedna od najstarijih ergela u Srbiji – Zobnatica.

Ranijih godina nismo imali ovoliko turista. Tokom leta iz svih krajeva Srbije dolazili su da obiđu Zobnaticu, zatim Panoniju malo mesto ušuškano drvećem da imate utisak da ste na Zlatiboru, a u Vojvodini ste. Posebno je interesantna katolička katedrala, Zavičajna kuća, Muzej i predivna priroda. Na žalost, ove godine mnoge turističke manifestacije su izostale zbog pandemije virusa covid 19, kaže, je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola, Saša Srdić.

Ipak, posebna atrakcija je ideja meštanina Tomislavaca, mesta nedaleko od Bačke Topole, koji se vratio iz Kanade u Srbiji i predstavio ideju da se biciklom obiđe Bačka Topola i povežu priroda i jezera.

Ideja je odlična. U planu nam je da napravimo mauntin bajk staze i to na potezu od četiri jezera. Spojili bi Bačkotopolsko, Panoniju, Svetićevo i Krivaju. Tako bi biciklisti mogli da uživaju u prirodi na pravi način, kaže Saša Srdić.

 

 

Ekipa portala “Lokalne vesti”