AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevački srednjoškolci na treningu bezbedne vožnje

Pančevački srednjoškolci i ove godine imaju priliku da pohađaju trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji „Navak“.

Nacionalna vozačka akademija „Navak“ u saradnji s Policijskom upravom Pančevo, Gradom Pančevo i srednjim školama s naše teritorije organizuje ovaj besplatan trening bezbedne vožnje. Projekat se sprovodi pod nazivom „Život za mlade vozače“.

Gabrijela Loci je jedna od srednjoškolki koja je nedavno položila vozački ispit.

Vozim redovno, ali sam novopečeni vozač i još uvek me je malo strah svega. Posebno jer dolazi zima i moguće su poledice. Nadam se da će mi današnja probna vožnja pomoći da to prevaziđem, kaže Gabrijela.

Milica Treba je letos položila vozački ispit i takođe je aktivni vozač.

Nije mi previše teško da vozim. Uvek je sa mnom tata u kolima kad vozim, pa kad imam neku dilemu on mi pomaže. Od januara ću verovatno početi samostalno da vozim pa će mi i ova probna vožnja dosta značiti, kaže Milica.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje ispratila je srednjoškolce na probnu vožnju. Kako kaže, važno je da se svake godine za svaku novu generaciju srednjoškolaca organizuje i ovakav vid obrazovanja.

Cilj ovog treninga je da se mladi obuče za bezbednu vožnju. Svi ovi učenici već imaju probnu vozačku dozvolu, već su aktivni vozači. Ovo je prilika da se savladaju i neke tehnike bezbedne vožnje i da im se ukaže na sve ono što može da ih ometa u saobraćaju i kako to da prevaziđu na bezbedan način, kaže Božić.

Danas je iz Pančeva u NAVAK akademiju otputovalo 53 srednjoškolca iz Pančeva. Prevoz je obezbedio Grad Pančevo.

Ovakvi preventivni treninzi spašavaju živote mladih vozača i smanjuju broj saobraćajnih nezgoda. Zato je značajno što i Grad Pančevo svojim srednjoškolcima svake godine omogućava učešće u programu.

Program Nacionalne vozačke akademije NAVAK pod nazivom „Život za mlade vozače” je jedinstveni način da se mladim vozačima omogući da bez posledica dožive situacije koje mogu imati tragične posledice, kako bi u potpunosti razumeli da bezbednost nije samo pitanje propisa.