DruštvoNaslovna

Bicikli od Grada Pančeva za najbolje na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”

U Gradskoj upravi u Pančevu danas su uručeni bicikli đacima koji su bili najbolji na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Nagrade na okružnim, republičkim i evropskim takmičenjima u saobraćaju osvojilo je 6 učenika osnovnih škola, odnosno petoro iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice i jedan iz OŠ „Miroslav Antić“ iz Pančeva.

Po bicikl su dobili Stefan Živanov, Milica Milatov, Jana Ašanin, Veljko Potkonjak, Aleksandra Nikolić i Marija Milenković. Bicikle im je uručio Predrag Živković, član Gradskog veća za stambeno-komunalnu delatnost i saobraćaj.

Grad Pančevo – Komitet za bezbednost saobraćaja i ove godine nastavio je tradiciju nagrađivanja učenika koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima u oblasti poznavanja saobraćaja i saobraćajnih propisa.
Okružno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je za Južnobanatski region održano u Uzdinu 11. maja 2019. godine. Ekipa sa teritorije grada Pančeva (Omoljica i Pančevo) je zauzela prvo mesto u kategoriji B i C, dok je na republičkom takmičenju održanom 25. maja 2019. godine u Beogradu, zauzela u kategoriji B drugo mesto. Učenici Živanov Stefan i Milica Milatov kao drugoplasirani u pojedinačnom takmičenju, ostvarili su pravo da čine reprezentaciju Srbije koja je na Evropskom takmičenju od 12. do 15. septembra u Ženevi zauzela treće mesto u konkurenciji 28 evropskih država.

Ostvareni pojedinačni rezultati su:

Kategorija B:
Živanov Stefan I mesto “OŠ Dositej Obradović” Omoljica – Mentor Miodrag Tasić,
Milatov Milica I mesto “OŠ Dositej Obradović” Omoljica – Mentor Miodrag Tasić i
Ašanin Jana II mesto “OŠ Dositej Obradović” Omoljica – Mentor Miodrag Tasić
Kategorija C:
Potkonjak Veljko I mesto “OŠ Dositej Obradović” Omoljica – Mentor Miodrag Tasić,
Nikolić Aleksandra II mesto “OŠ Dositej Obradović” Omoljica- Mentor Miodrag Tasić i
Marija Milenković III mesto “OŠ Mika Antić” Pančevo – Mentor Jovan Jovanov.

 

Milica Milatov i Stefan Živanov iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice

 

Milica Milatov i Stefan Živanov učenici 7. razreda OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice osvojili su prvo mesto na republičkom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Odličan rezultat u jakoj konkurenciji od 250.000 učenika omogućio im je učešće na evropskom takmičenju u Ženevi gde su zauzeli treće mesto.

Milica Milatov kaže da joj je najteže bilo republičko takmičenje.

Najteže je bilo zato što je bila velika konkurencija. Svi smo znali ako tu osvojimo dobar rezultat da idemo na evropsko takmičenje što nije uopšte mala stvar, kaže Milica Milatov.

Stefan Živanov se veoma obradovao novom biciklu, jer je do sada pozajmljivao od druga za pripreme za takmičenje.

Ovaj novi bicikl će mi olakšati pripreme za naredno takmičenje. Inače, na evropskom takmičenju smo radili pismeno test i polagali smo poligon. Test je bio mnogo lakši od poligona na evropskom takmičenju. Poligon je imao neke mnogo teške vežbe koje smo mi na pripremama uvežbali i mislim da smo i zato tako dobro prošli, kaže Živanov.

Predrag Živković, član Gradskog veća za saobraćaj i predsednik Komiteta za bezbednost Grada Pančeva rekao je da se u novembru nastavlja sa aktivnostima Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja druženjem sa učenicima iz osnovnih škola koji su osvojili medalje na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“.

Ove godine šest učenika je ostvarilo zapažene uspehe i zbog toga je Grad Pančevo svakom od njih poklonio po bicikl. Nastavićemo i dalje sa tim aktivnostima, ovo je već sedma godina. Što se tiče daljih aktivnosti, u zavisnosti od epidemiološke situacije, nadamo se da ćemo do kraja godine realizovati još dve aktivnosti. Jedno je podela autosedišta koja izaziva i najviše interesovanja kod naših sugrađana. To nas očekuje sredinom decembra. Početkom decembra, nadam se da ćemo realizovati još jednu akciju koja se tiče bezbednosti, pre svega u naseljenim mestima, za vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina i podela opreme za povećanje bezbednosti tih učesnika u saobraćaju, rekao je Predrag Živković.

 

 

Bicikle od grada Pančeva za uspehe na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ dobilo je šestoro đaka, uglavnom iz OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici. Učenici ove škole do sada su pokazali najviše znanja i veština u oblasti saobraćaja i za sedam godina koliko Grad dodeljuje ovu nagradu 25-oro đaka iz Omoljice dobilo je bicikl.

Miodrag Tasić, nastavnik u OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice i mentor učenika zahvalio se Gradu Pančevu na poklonu za decu.

Dvanaest godina učestvujem u takmičenju i Omoljica i Grad Pančevo na okružnim takmičenjima u Južnom Banatu predstavljaju se izuzetno dobro, sa prvim mestima. Do sada sam pet puta učestvovao na prvenstvima Evrope, sada konkretno u Ženevi. Za ovakav deo rada je potrebno dosta truda i znanja mentora, ali i dece. Kao što znate mi dolazimo iz sredine koja ima mali broj učenika. Potrebno je u konkurenciji sa Beogradom pobediti i uzeti prvo mesto, jer na prvenstvo Evrope mogu ići samo učenici koji osvoje prvo i drugo mesto. U ovom takmičenju učestvuje više od 250 hiljada učenika. Zato je ovaj rezultat zaista značajan i veliki, ocenio je Miodrag Tasić, nastavnik iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice.

U ovoj godini se takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ nije održalo zbog epidemiološke situacije.