DruštvoNaslovna

Opština Plandište pokrenula akciju podele autosedišta deci rođenoj 2019. i 2020. godine

Opština Plandište, zahvaljujući aktivnosti i radu Saveta za bezbednost saobraćaja i sredstvima koja su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave, pokrenula je akcija podele autosedišta za sve mališane koji su rođeni 2019. i 2020. godine.

Savet za bezbednost saobraćaja tokom ove godine intenzivno je radio na organizovanju akciija i realizaciji projekata koji se tiči opšte bezbednosti saobraćaja prvenstveno dece. Tokom tih akcija trudili smo se da animiramo i podučavamo najmlađe učesnike u saobraćaju o osnovnim pravilima saobraćaja. Kao kruna tog rada došla je ralizacija ovog projekta nabavke i podele autosedišta. Zbog trenutne epidemiološke situacije akciju nismo mogli da realizujemo početkom 2020. godine, i zato smo sada prilikom podele obuhvatili i svu decu koja su rodjena 2019. i 2020. godine, a prema evidenciji nadležne služne Opštine Plandište. Nabavili smo 110 auto sedišta, a sama vrednost projekta iznosi 880.000 dinara. Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnosti koju želimo da pružimo, kako bi obradovali roditelje pred novogodišnje i Božićne praznike, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Akcija podele autosedišta biće realizovana do kraja godine i sedišta će biti dostavljena na adresu roditelja koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Plandište.

Ovo je jako lep gest i ovako nešto stvarno nismo očekivali. Mi smo roditelji jedanestomesečne devojčice i ova pomoć svakako će dobro doći. Hvala predseniku Opštine Plandište Jovanu Repcu na ovom lepom poklonu, jer i suprug i ja smo vozači pa je ovaj poklon i više nego dobrodošao, izjavila je Jovana Pupovac iz Plandišta.